Kissé hiányos a Resident Evil 4 VR

Holnap jelenik meg a Resident Evil 4 VR-os változata, de az utolsó pillanatban kiderült: a játékból kimarad majd az eredeti tartalmak egy része. Az extra játékmódok elhagyása mellett néhány szöveget és animációt is lecsonkítottak.

A Capcom és az Armature Studio a múlt hónapban jelentette be, hogy elkészítik a Resident Evil 4 VR-os változatát, az öröm azonban nem volt teljesen egyöntetű. Habár a klasszikus túlélőhorror (és a széria talán legnagyszerűbb darabja) remekül adja magát az új perspektívához, a VR-os adaptációt csakis az Oculus Quest 2 tulajdonosai élvezhetik majd, hála a platformexkluzivitásnak. Ez azonban nem minden, alig egy nappal a premier előtt ugyanis kiderült: az új kiadás erősen megvágja az eredeti játék tartalmait.

Habár a Resident Evil 4 fő kampányát teljes egészében élvezhetjük a virtuális térben, az IGN jelentése szerint számos olyan extra játékmód hiányzik a csomagból, amely normál esetben az első végigjátszást követően oldódik fel. Sajnos a vágóasztalon maradt Ada Wong összes önálló kalandja: sem az Assignment Ada, sem pedig a Separate Ways nem játszható a VR-os változatban, de a széria egyik sarokkövévé vált Mercenaries mód sem kapott helyet ebben a változatban.

Mindezeken felül néhány kisebb vágás érte a hagyományos sztorimódot is, ezek a változtatások azonban inkább a kétségbevonható jeleneteket célozták. Az új verzió például megválik néhány olyan sor szövegtől, amelyek Ashley Grahamet, az amerikai elnök fiatal lányát célozzák szexuálisan szuggesztív módon, illetve módosul néhány animáció is, így a kíváncsi játékosok nem nézhetnek majd be Ashley szoknyája alá.

6 komment - szólj hozzá!