Kissé hiányos a Resident Evil 4 VR

  • Írta: szlav
  • 2021. október 20.
  • Hír
Link másolása
Holnap jelenik meg a Resident Evil 4 VR-os változata, de az utolsó pillanatban kiderült: a játékból kimarad majd az eredeti tartalmak egy része. Az extra játékmódok elhagyása mellett néhány szöveget és animációt is lecsonkítottak.

A Capcom és az Armature Studio a múlt hónapban jelentette be, hogy elkészítik a Resident Evil 4 VR-os változatát, az öröm azonban nem volt teljesen egyöntetű. Habár a klasszikus túlélőhorror (és a széria talán legnagyszerűbb darabja) remekül adja magát az új perspektívához, a VR-os adaptációt csakis az Oculus Quest 2 tulajdonosai élvezhetik majd, hála a platformexkluzivitásnak. Ez azonban nem minden, alig egy nappal a premier előtt ugyanis kiderült: az új kiadás erősen megvágja az eredeti játék tartalmait.

Habár a Resident Evil 4 fő kampányát teljes egészében élvezhetjük a virtuális térben, az IGN jelentése szerint számos olyan extra játékmód hiányzik a csomagból, amely normál esetben az első végigjátszást követően oldódik fel. Sajnos a vágóasztalon maradt Ada Wong összes önálló kalandja: sem az Assignment Ada, sem pedig a Separate Ways nem játszható a VR-os változatban, de a széria egyik sarokkövévé vált Mercenaries mód sem kapott helyet ebben a változatban.

Mindezeken felül néhány kisebb vágás érte a hagyományos sztorimódot is, ezek a változtatások azonban inkább a kétségbevonható jeleneteket célozták. Az új verzió például megválik néhány olyan sor szövegtől, amelyek Ashley Grahamet, az amerikai elnök fiatal lányát célozzák szexuálisan szuggesztív módon, illetve módosul néhány animáció is, így a kíváncsi játékosok nem nézhetnek majd be Ashley szoknyája alá.

4.
4.
Nothing
#3: Leon beszolásai annyira ártalmatlanok, hogy ilyen kontextusban eszembe se jutottak... :)
3.
3.
xsbrx
#1: A megjegyzés amire gondolsz az Luis Sera-tól a Ganado-k kabin ostroma előtt:
"Looks like the president has equipped his daughter with some ballistics."

A kivágott többi párbeszéd az többnyire Leon szarkasztikus megjegyzései illetve Hunnigannel való flörtölése:
- "Guess there's no sex discrimination here" a halott női Ganado láttán
- "Hunnigan...You look cute without the glasses"
- "I though you would be older"
stb.
2.
2.
Guba32
#1: Igen,ez érdekes,hogy kismillió pornóoldal van,ahol szó szerint meggyalázzák az élő embereket,ami belefér a kultúrába,de videojáték bugyika az nem...:-)
1.
1.
Nothing
Nem terveztem beszerezni, de így aztán végképp felejtős. Igazán már az alapokat se nagyon tudtam összeegyeztetni, mármint, hogy működne a VR egy, az első személyű részeknél jóval akció-orientáltabb játéknál, mint ez a negyedik.

Az meg csak szimplán vicces (bár nem újdonság), hogy a szétrobbanó fejek meg felnyársalt tetemek mehetnek, de egy virtuális csaj bugyija már erkölcsi fertő. :D
Amúgy emlékeim szerint Ashley az egész játék során csupán egyetlen, még csak nem is különösebben 18+os, szexuálisnak éppencsak minősíthető megjegyzést kap...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...