A Sony a nézőkre bízná az esportjátékosok sorsát

A Sony még tavaly nyújtott be egy olyan szabadalmi kérelmet, aminek az lenne a lényege, hogy az esportmérkőzések nézői egy szavazási rendszernek köszönhetően akár ki is rúghatnák a játékból azt, aki nem teljesít jól.

Érdekes szabadalmi kérelmet nyújtott be tavaly januárban a Sony. A Spectators Vote to Bench Players in a Video Game néven futó kezdeményezés lényege, hogy a nézők dönthetnének arról, mi legyen a sorsa azoknak a játékosoknak, akik szerintük nem teljesítenek megfelelően a küzdelmek alatt. Az egész alapját egy szavazási rendszer adná, és ha a többség úgy dönt, akkor a nézők kispadra küldhetnék az alulteljesítő játékosokat vagy akár ki is rúghatnák őket játék közben. Emellett küldhetnek nekik figyelmeztetéseket, hogy szedjék össze magukat, és játsszanak jobban, de akár személyre szabott üzenetekkel is bombázhatnánk az esportjátékosokat.

A szabadalom leírása szerint a kispadra ültetett vagy kirúgott játékosok esetén vizuálisan is jeleznék a többi nézőnek és játékosnak, hogy valakivel történt valami. Érdekesség, hogy a Sony tervei között szerepel egy olyan részlet is, miszerint a szavazatok leadásakor számíthat, hogy az egyes szavazóknak milyen addig elért szintjük van, de a Sony arra is gondolt, hogy akár játékbeli valutával vagy valódi pénzzel is vásárolhatnak a nézők szavazatot.

Meglátjuk, mi lesz az egészből!

11 komment - szólj hozzá!