Xbox dashboard - jön az éjszakai mód és a 4K

Az Xbox Insider tagjai már augusztus óta tesztelhették, de a publikum számára csak ma vált elérhetővé az Xbox új dashboard-frissítése, aminek köszönhetően éjszakai módot, Series X-en pedig 4K-s felbontást kapott a kezelőfelület.

A Microsoft az Xbox hivatalos oldalán jelentette be, hogy megérkezett az Xbox új dashboard-frissítése, amit az Xbox Series X/S konzolok tulajdonosai kapnak meg. Ennek köszönhetően végre nem 1080p-ről skálázódik 4K-ra a dashboard felbontása a Series X-en, hanem valóban 4K-t kapnak azok, akik a megfelelő kijelzőn vagy TV-n használják a konzuljukat.

Emellett örömteli hír, hogy megérkezett az éjszakai mód, aminek segítségével mind a konzolokon, mind a kontrollereken található LED-fényforrások fényerejének erősségét csökkenteni tudjuk, illetve kiszűrhetjük a kék fényeket, ami a szemnek is kedvezőbb fényerőt biztosít majd az esti órákban.

Végezetül pedig a Quick Settings most már bekerült az Xbox Guide-ba, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy gyorsan be- vagy kikapcsoljanak bizonyos funkciókat.

10 komment - szólj hozzá!