Októberben érkezik a Half Life 2: Episode Two

  • Írta: fojesz
  • 2007. május 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Habár februárban téli megjelenéssel riogattak minket a Valve és az Electronic Arts emberei, Doug Lombardi ma bejelentette a remélhetőleg tartható, végleges dátumot.
Habár februárban téli megjelenéssel riogattak minket a Valve és az Electronic Arts emberei, Doug Lombardi ma bejelentette a remélhetőleg tartható, végleges dátumot.



Az úriember ugyanis elmondta, hogy csapata októberre tervezi a Half-Life 2: Episode Two, illetve vele egyetemben a Team Fortress 2 és a Portal megjelenését. Tervezi. A dátum ugyanis végleges, de még nem biztos: könnyen csúszhatnak a srácok még egy-két hónapot. Remélhetőleg efféle hírről nem kell majd beszámolnunk a jövőben. Lombardi szerint egyébként már csupán az utolsó simítások és némi grafikai csicsázás vár az új kiegészítőre.
20.
20.
Pondacsöki
Pedig biztos nem lesz hosszabb! :( :( :(
19.
19.
Dakkon
és ez is olyan rövidke lesz mitn az ep1? 4-5 óra? ilynekor mindig elgondolkodok, h ezért várunk enyit. 4-5 óráért, mégha aképek tényleg jólnéznek ki és hangulatosat is!!
18.
18.
Pondacsöki
Csak legyen igazad, whatever! Én elvégre is nem fogok konzolt vásárolni a Half-Life 2 kedvéért, sose voltam konzolos! Csak jöjjön már ki PC-re jó ócsón!!!!!! :D:D:D



(Persze lehetőleg most Június 1-jén, ahogy az első rész is tette! ;P)
17.
17.
whatever
Sok lesz ez az összeesküvés elméletekből. A HL2 borzasztó xboxos eladásai után nyilvánvaló, hogy nem lesz exkluzív egy jó ideig semmi tőlük, ennyit nem lehet kockáztatni.

Az ati új videókártyája mellé meg talán nem egy xboxos játékot fognak csomagolni =)
16.
16.
Pondacsöki
Miért húzta le? Sztem egyértelmű: a Playstation 3-ban nVidia RSX GPU zakatol, Gabe-ről pedig köztudott, hogy a Half-Life 2 megjelenése óta ahol tudja bírálja az nVidia-t! Ha pénzről van szó, lehet, viszont ehhez nem kis pénzzel le kellett, hogy fizesse őt az ATi! Az Episode Two képei az amd.ati.com-on a HD2900 XT-mellett már fönnvannak, ezért gondoltam az Xbox 360 exkluzivitására is (ATi Xeon GPU DX10 támogatással)! Mindenesetre a Valve és az ATi között nagyon szoros a kapcsolat.
15.
15.
Dakkon
Pondacsöki: remélem csak nagyon pesszimistán klátod a dolgoakt! :D :D

Myko Alto: a pénz beszél. különben is. Gabe miért húzta úgy le a ps3-at?..... reklám. kis pénbzért minden. lásd: cs 1.6.
14.
14.
fojesz
Dakkon: nem értetted meg a lényegét, amit írtam. Nem az a fontos, hogy néz ki a grafika, hanem az, hogy motor jelenleg senklit nem fog gépvásárlásra ösztönözni. Azt max. olyan játékok érik el, mint a Crysis - amihez kell vas ugyebár, s mindenki mondja hogy "húú de jó, ezzel mindenkinek játszania kell!". A Source nagyon szép grafikát produkál, de technikailag eléggé elmaradott mai szemmel nézve.
13.
13.
spidey
Crysis arcmimikája meg sem közelíti a Source-ét. Művészileg meg 0. Ezek a "Gabe MS dolgozó volt" teóriák meg "konzolos exkluzivitás" baromságok...
12.
12.
Myko Alto
Azért azt ne feledjük el, hogy a HL elsődleges platformja az a PC! Nem hiszem, hogy egy másodpercig is kéne félnünk attól, hogy nem jön ki rá vagy később jelenne meg :)
11.
11.
Pondacsöki
Véleményem szerint ez csak kifogás, hogy nincs még kész a játék, hiszen ekkora fejlesztőgárda mellett + ennyi, már a HL2 óta is kész építőelem (textúrák, modellek, mozgásfázisok) óta, főleg, hogy a sztori is kész lehetett már az Episode One végén (lásd külön Chapter a kis Teasernek), plusszba még a 4 darab 5 perces in-game videót látva tavaly nyáron, hihetetlen, hogy ne lenne már meg. Az érv miszerint még kell rajta alakítani, nem hiszem, hogy puszta shader beállítással (ugyanis nem hinném, hogy a trailernél jobb lenne majd a textúraminőség) fél éven keresztül el tudnának bíbelődni. Szerintem a kucs ott keresendő, hogy októberben együtt akarják majd indítani a Halo 3-mal, kizárólag Xbox 360 exkluzívként. A PC-s verzió pedig még vár 2008 őszéig, ha egyáltalán lesz is. Hogy miért pont Xbox 360-on? Hiszen a Microsoft-tól jó kis támogatást kaphatnak, főleg, hogy egykor Gabe Newell is Microsoftos szoftverfejlesztő volt 1996-ig. A támogatás pedig kellhet, ha az Aftermath projektet is csak apránként, 3 epizódban sikerül majd elkészíteni. Hogy a Steam-mel mi lesz? Lesz belőle egy nonstop on-line bolt, ahol már most is a fejlesztők nagyrészét megtalálni és Third-Party demókból is jócskán akad, esetleg kapcsolódik majd az Xbox Live Marketplace-hez, de a Half-Life már nem kerül a későbbiekben PC-re. Playstation 3-ra pedig nem hinném, hogy ki lesz adva, hiszen legutóbb, ha jól emlékszem Gabe Newell írta, hogy a konzolnak nincs jövője, egy hibás konstrukció az egész, úgy ahogy van. Ne legyen igazam! :D
10.
10.
Dakkon
egyszer aza baj, h "úúúgecci dejóó a grafikka, csak kár h 2 év mulva sem menne el a gépemen" és sír mindenki, h milyen szar ez így. másszor emg az a baj, h van egy jól optimizált engine, megfelelően szép engine-el, ami persze nem a csúcsok csúcsa, de az emberek llegtöbbjének elmegy, és lehet h nem csak mediumon. mellesleg a valve ügyel rá, h mikor kiad vmit legyen benne vmi grafikai ficsőr is. mikor megjelent a Hl2 szép volt a graf és mindenki lesett az arcmimikán. aztán ők voltak az elsők a Hl Ep1-ben a HDR-ben is. ha meg megnézitek a Team F2-őt ott is fantasztikus (mégjobb) az arcmimika. persze . nem chrysis egyik sem, de emelje fel a kezét, aki (az előzetesek alapján és a kiszirvárgott infókból) úgy gondolja h van olyan gépe amivel megy majd max-on.....
9.
9.
Myko Alto
8.
8.
fojesz
A Half-Life 2 és társai pont ezért nem lehetnek PC-exkluzívak: senkit nem fog ösztönözni ez a játék új VGA vásárlására, hiszen már egy két éves kártya is vidáman elszaladgál vele maximum beállítások mellett. Mert ugye szép a Source engine, de korántsincs toppon.
7.
7.
Myko Alto
Whatever, az az igazság, hogy rengeteg játékkal úgy volt, hogy előbb jelent meg Xbox-ra és csak utána PC-re, lásd KOTOR részek például. Igaz, nem volt sok az időbeni eltérés, de akkoris volt egy kis platform exclusivitás azon kis időre. Ennek ugye gazdasági okai vannak, hiszen ezzel is ösztönözték a népet Xbox vásárlásra.



Namármost, szerintem ennél a játéknál is jól jöhetne mondjuk a PC-s kis exclusivitás :) mondjuk ezzel ösztönözvén a gamereket bikább vga zsuga vásárlásra :) vagy ha X360-ra jönne ki előbb, akkor a konzol beszerzésének érdekében :) De az egyszerre megjelentetés szerintem annyira nem nagy durr.



Az meg, hogy ténylegesen mi a késés oka, azt ahogy mondod, nem igazán fogjuk megtudni sajnos :( Az az egy viszont biztos, hogy nagyon nagy szükség lenne már erre a játékra!
6.
6.
whatever
A valve és az ea közt egy szimpla terjesztői megállapodás van, semmibe nem szólnak ők bele. Ha megnézed még egy ea logó sincs a dobozokon, a játékok előtti intrókban, sehol. A valve azért döntött mellettük, mert mint legnagyobb kiadó, ők tudják a legtöbb helyre a leghatékonyabban eljuttatni a játékaikat, és nincsenek fenntartásaik a steammel sem.

Az ea nem fogja a valve-ot kidobni, csak azért mert kevesebbet adnak el, nekik ezt csak plusz pénz, a valve meg nem fog mást keresni, mert az a legjobb kiadó erre a célra.

Az hogy most a konzolos átiratok miatt késik, erős feltételezés, ezt sosem fogod tudni bizonyítani, nem dolgozol egyik cégnél se. de azt nem várhatod el, hogy egyik vagy másik rendszerre előbb kihozzák, üzletileg a legjobb ha egyszerre jelennek meg. Nyilván nem tart évekig átírni az enginet se xboxra, se ps-re, a pályákat meg egyszerre igazíthatják mindkettőre.
5.
5.
t.roli
Nem értek egyet a 4 es és a 7 es hozzászólóval. De jó lenne ha kijönne Pc re elöbb és megkapnák a játékot, biztos boldogak lennének. De egy idő után rájönnének h amiatt h hamarabb kapták meg a játékot mint a konzolosok, ezért pocsék minőséget kapnának és leszúrnák a játékot. Ez nem egy pac man kettő emberek!!!! Ennek idő kell h azt kajuk amit elvárunk. Nem a konzol tesz be ennek a játéknak, gondolkozzatok már. A Half-Life 2 re mennyi ideig vártunk? És akkor még csak konzolra sem tervezték. Akkor csúszott vayg kézt évet. ehez képest ez 0 (hozzáteszem annoa half-life egy is csúszott, pedig azt se dobták ki konzolra). Nem az EA a hibás bár én sem komálom őket a sorozatos pénzlehúzásuk miatt. Az EA pont az a cég ami szereti időben kiadni a játékát sokszor a minőség romlására. De ha nektek egy rossz játék kell, akkor ne a Half-Life címünket rontsátok el a türelmetlenségetek miatt. Amúgy ha úgy dönt az EA, h nem adja ki a silány bevételei miatt az Ep3 mat PC re, akkor a Valvenak hiába van steamja, az EA amien kapzsi cég szokott lenni, csak konolra tenné ki a játékot. Én ezt nem akarom...



Valve nem tud keresni másik kiadót,mert az EA ott liheg mellette, és az nem engedi el az aranytojást tojó dolgokat
4.
4.
Dodo55
A 4-es hozzászólással teljes mértékben egyet értek, én is pont ezen a véleményen vagyok.

Én most azt mondom, hogy mindenképp a Steamen fogom megvenni, hogy így is ártsak az EA-nek. Nem sok az a 8000-10000 bevételkiesés nekik, de ha sokan tesznek így mint én, akkor lesz nekik elég sok ahhoz, hogy vagy felfogják a dolgot, és változtassanak a PC-sekhez való hozzáállásukon, vagy pedig a Valve keressen másik kiadót.

Meg amúgy is, olcsóbb, gyorsabb steamen, és az egész összeget a Valve kapja. A doboznak nevezett dvd tok meg nem igazán érdekel.
2.
2.
Myko Alto
Sajnos igencsak nagy a valószínűsége annak, hogy a konzol miatt nem jelenik meg időben :( de sajnos be kell nyelnünk ezt a békát kedves Névtelen :( Pedig mocskos mód elkélne már, ugyanis fps területén nagyon rosszul állunk!
1.
1.
nfsman
1: én meg nem, úgyhogy siessenek már mert eddig úgy volt először h. decembermen már jön, utána szépen kitolták idáig.

2:egyikben sem, volt egy interjú a hl2 megjelenés előtt az egyik fejessel aki azt mondta "h. Gordont nem fog megszólalni soha h. a játékos jobban beleélhesse magát" hmmm érdekes....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...