Visszahozza a Rockstar az eredeti GTA-trilógiát

Szörnyű állapotban jelent meg a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, ezt pedig végre belátta a Rockstar Games is. A stúdió elnézést kért a játékosoktól, és visszahozza a digitális boltokból eltüntetett eredeti verziókat.

Egy hete jelent meg a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, a nagyszerű bűnözőszimulátorok felújított változata azonban finoman fogalmazva is nagyon kiábrándító lett. A kétes újításokért felelős Grove Street Games hanyag munkát végzett, ezt pedig a franchise anyastúdiója, a Rockstar Games is elismerte. A hosszú és sikeres múltra visszatekintő fejlesztőbrigád tegnap elnézést kért azoktól, akik csalódtak a trilógia újázásában, és megígérték, hogy azonnal nekilátnak a kármentésnek.

Az új kiadás hamarosan megkapja az első nagy frissítését, amely a remények szerint számos technikai bakit orvosol majd, mindeközben pedig a Rockstar újra elérhetővé teszi a GTA III, a Vice City és a San Andreas eredeti változatait - ezeket ugyanis a Warcraft III Reforged nem követendő példáját követve eltüntették a digitális boltokból.

A legtöbben valószínűleg a kérdés nélküli pénzvisszatérítésnek örülnének a legjobban, a stúdió azonban másképp kompenzálja a PC-s játékosokat (a konzolosokról nincs hír). Akik a Rockstar Store-ban megvásárolták (vagy 2022. június 30-ig megvásárolják) a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editiont, azok a felújított csomag mellé díjmentesen megkapják a három játék eredeti változatát is.

25 komment - szólj hozzá!