NFT-kkel szórná meg a játékait a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 9.
  • Letöltés
Link másolása
A Ubisoft is felülne az NFT-vonatra, az eredeti elképzelése az volt, hogy a Ghost Recon: Breakpointhoz ad ki limitáltan elérhető, sorszámozott kozmetikai kiegészítőket. A rajongóknak azonban nem igazán jött be az ötlet.

Biztosan találkoztatok már az NFT (non-fungible token) elnevezéssel, amely nagyon leegyszerűsítve a blokklánc technológia révén teljesen egyedi és így potenciálisan különösen nagy értéket képviselő digitális tartalmakat takar. Az NFT-kel már a játékipar is kacérkodik, és nem túl meglepő módon a Ubisoft az elsők között ült fel erre a vonatra.

A minap ugyanis bejelentették, hogy hamarosan elindul a Quartz, a saját NFT-platformjuk, ahonnan a játékosok úgynevezett Digiteket, vagyis teljesen egyedi, sorszámozott kozmetikai kiegészítőket szerezhetnek be, amiket aztán szabadon adhatnak és vehetnek egymás között akár tőle függetlenül is - a korábbi tulajdonosok névsora pedig pontosan lekövethető majd. A Quartz különlegessége az, hogy a rendkívül energiahatékony Tezos blokkláncra épül: állítólag egy mezei Bitcoin-tranzakció is milliószor több energiát fogyaszt, mint amit az általuk használt technológia igényel.

A Ubisoft első körben a Ghost Recon: Breakpoint PC-s kiadásánál tesztelte volna a rendszert bizonyos országokban, ide integrálta volna a Quartz bétaverzióját, ahonnan három ilyen kozmetikai kiegészítőt szerezhettek volna be a játékosok december 9-én, december 12-én, illetve december 15-én - első körben ingyenesen. Hogy ebből végül mi lesz, azt nem tudjuk, a rajongók ugyanis nem fogadták túl jól a bejelentést, és a cég bejelentette, hogy most "újragondolja" a terveket.

2.
2.
Robilluma
Retyó ez a cég.
Sztem a fejlesztőik fele csak a kozmetikai szarjaikkal foglalkozik.
Ha ezt bevezetik az a legaljának a legalja.
Ki az az 1k aki ezt like-olta...
1.
1.
markoci555
itt volt az ideje telepíteni a youtube dislike néző kiegészítőt, mert nagyon kíváncsi voltam az arányra - jelenleg 1k vs 30k, csak így tovább, de az a baj, hogy abból a pár emberből is megélnek úgy látszik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...