A közösséget ünnepli a Minecraft

  • Írta: gorien
  • 2021. december 15.
  • Videó
Link másolása
A Minecraft vitathatatlanul világjelenséggé nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, viszont nem sokra ment volna a tűzön-vízen át kitartó rajongók nélkül. Ezt a közösséget ünnepli meg most a Mojang Studios.

Markus Persson talán álmában sem gondolta volna, mikor 2009-ben elérhetővé tette a Minecraft első, még böngészőben futó változatát, hogy a játék akkora világjelenség lesz, mint amivé kinőtte magát. A 2014 óta a Microsoft alá tartozó játék persze sehol nem lenne a játékosai nélkül, a Mojang ezért illőnek látta, hogy a közösséget ünnepelje meg legújabb videójában.

Ennek apropója a videó leírása szerint az, hogy a számtalan, YouTube-ra feltöltött minecraftos tartalom együttesen elérte az egybilliomodik kattintást – ezért épp azt veszik számba, hogy a közösség milyen sokszínű módon tette magáévá a játékot.

A Minecraft népszerűsége nem látszik apadni, sőt az elmúlt években mintha reneszánszát élné – a fejlesztők sem hagyták magára, hiszen nemrég kapta meg az 1.18-as frissítését, ami alaposan felforgatja a barlangokat. A pletykák szerint egyébként két új Minecraft-projekten is töri a fejét a Mojang Studios, ami mind az eredeti játéktól, mind a Minecraft Dungeonstől különálló.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...