A Tequila Worksbe is bevásárolta magát a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 21.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb befektetést ejtett meg a Tencent, ezúttal a Rime-ot és a Gyltet is jegyző spanyol Tequila Worksben szerzett részesedést a cégóriás. Az üzletet követően a csapat még több forrást fordíthat az új címekre.

A madridi Tequila Works csapatát valószínűleg nem nagyon kell bemutatnunk az indie-fejlesztések rajongóinak. A Deadlighttal hírnevet szerző brigádnak olyan címeket köszönhetünk, mint a The Sexy Brutale, a Rime vagy a Gylt, jelenleg pedig egy League of Legends-játékot fejlesztenek - ez lesz a Song of Nunu, amely még idén megjelenhet.

Ebben a fejlesztőcégben szerzett most többségi részesedést a kínai Tencent, és bár azt nem tudtuk meg, hogy pontosan hány százalékos a vállalat tulajdonrésze (illetve hogy az milyen áron cserélt gazdát), de kijelenthető, hogy ezzel lényegében irányítani tudja a stúdiót. A Tequila Works srácai ettől nem tartanak, állításuk szerint a Tencent tiszteletben tartja a függetlenségüket, és meghagyja a kreatív szabadságukat, az így szerzett forrást pedig vadonatúj címek fejlesztésére fordíthatják.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...