A tavalyi PlayStation 5-eladások nem érték el a Sony célkitűzését

  • Írta: gorien
  • 2022. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony lezárta a márciussal végződő pénzügyi évét, és nyilvánossá tette a jelentését. A PlayStation 5 nem az elvárt mennyiségben fogyott, amiért a még mindig tartó alkatrészhiányt teszik felelőssé.

A PlayStation 5 másfél évvel ezelőtti rajtja óta a Sonynak több problémával is meg kellett küzdenie, és a különböző alkatrészek tartós hiánya miatt továbbra sem tud a tervezett mennyiségben konzolokat a boltokba küldeni. Ennek hatásait a legutóbbi pénzügyi negyedév zárásakor is jelentették, de a március 31-gyel záruló pénzügyi év értékeléséből is elhagyhatatlan a jelenség.

Az alkatrészhiány számlájára írja a Sony azt, hogy a PlayStation 5 2021-es eladásai elmaradtak a 2020-ban tervezettől: a 14,8 millió példány helyett csak 11,5 millió talált gazdára. Ezzel az újgenerációs konzolból már összesen 19,3 millió kelt el, és egyértelműen a Sony bizakodását jelöli, hogy az előttünk álló évben 18 millió további eladással számolnak – az alkatrészhiány ellenére is. A konzoleladások összesen 8,9 milliárd dollárnyi bevételt hajtottak, ami szintén elmaradt a 9,2 milliárdos tervtől.

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője szerint sikeresen alkalmazkodtak a globális jelenséghez, ami a gyártást illeti, de még így is valószínűnek tartja, hogy lesznek olyanok, akik nem fognak tudni PS5-öt vásárolni idén.

A jelentésből az is kiderül, hogy a pénzügyi év utolsó negyedében 70,5 millió PlayStation-játékot adtak el, amelyek 71 százalékát digitálisan vásárolták, s ebből 14,5 millió a Sony saját fejlesztése volt. Míg a játékeladások számai némileg javultak az előző év értékeihez képest, a PlayStation Plus 200 ezerrel kevesebb feliratkozót tudhat maga mögött (ami így is 47,4 millió előfizetőt jelent összesen), és a havi aktív játékosok száma is visszaesett 109 millióról 106 millióra. A szolgáltatásra fontos év vár, hiszen a Sony alaposan felújítja.

5.
5.
Neo1989
"amiért a még mindig tartó alkatrészhiányt teszik felelőssé" Hát még jó ahol lehet kapni gépet ott is 260 a legolcsobb. Persze ez a bolt és nem a Sony hibája.
Mondjuk nekem nem az elsö alapgép kell haem a PRO verzió.
PS4-böl is tegnap vettem PRO gépet.
4.
4.
PS4jacksony
Nem is volt annyi példány amennyit reméltek ezek nem normálisak ....

Ráadásul még a Konzolvilágnál is megemelték az alapgép árát 200 ezerre amit önmagában ,már nem is lehet megvenni csak kötelező jelleggel rád tukmált 2 játékkal vagy egyébbel .Erre nem volt még példa egy konzol esetében sem ha jól emlékszem . Brutális ami zajlik jelenleg a hardverpiacon .
3.
3.
delphijos
#1: Persze, persze…. És összesen 9 millió tulaj van ;)
2.
2.
nemfontos
Mivel minden gépet eladnak, itt a kérdés igazából csak az, hogy mennyit tudnak gyártani. Így a hír igazi jelentése hogy a sony túlbecsülte a beszerezhető alkatrészek mennyiségét..
1.
1.
huster14
abbol a 19,3 millio eladott peldanybol 10 millio kb meg a resellerek kezeben van, persze hogy nem lehet kapni..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...