PlayStation 5-re is megérkezik a Discord-integráció

  • Írta: szlav
  • 2022. október 25.
  • Pletyka
Link másolása
Az xboxosokhoz nemrég érkezett meg a Discord voice chatje, de úgy néz ki, hogy a PlayStation 5-ön játszó csapattársakat sem kell már sokáig kihagyni a buliból.

Mivel az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret nyert a keresztplatformos játék, a konzolgyártók is belátták, hogy szükség van egy olyan platformra, ahol együtt társaloghatnak a más-más konzolokról és PC-ről bejelenetkező játékosok. Ez a platform pedig a videojátékos voice chat de facto királya, a Discord lett, amely néhány hónappal ezelőtt beépített funkcióként érkezett meg Xbox One-ra és Xbox Series-konzolokra.

Habár az év elején a Sony is lepaktált a Discord-csapattal, ez a kezdeti közösködés kimerült a PSN-es profilok és a Discord felhasználói profiljainak összekötésével - éppen csak a legfontosabb funkció, a voice chat maradt ki. Úgy tűnik, ez hamarosan megváltozhat, a Discord új funkcióit rendszeresen szivárogtató Twitter-felhasználó, advaith (via The Verge) ugyanis az alábbi opciókra lelt a Discord mobilos alkalmazásában:

 

A bal oldali képen jól láthatjuk, hogy a PlayStation-konzolok csatlakoztatása az Xbox One és az Xbox Series X/S megoldásához hasonlóképp működik majd a Discord oldalán, egy nagy eltérésre azonban érdemes odafigyelni a jobb oldali képen. Úgy néz ki, hogy a voice chat funkcióit csak a PlayStation 5 játékosai kapják meg, PS4-en be kell majd érnünk a játékaktivitás feltüntetésével.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...