A Nintendo elnöke tisztázta, hogy terveznek-e árcsökkenést

Link másolása
Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke tisztázta, van-e esély arra, hogy a közeljövőben csökkenjen a Nintendo Switch ára.

A Nintendo nemrég közölte a 2023-ban véget érő üzleti évük összegzőjét. A dokumentumból kiderül, amit a vállalat elnöke, Shuntaro Furukawa meg is erősített, hogy hiába lassulnak a Nintendo Switch eladásai, egyelőre nem terveznek árcsökkenést. A vállalat filozófiája az, hogy igyekeznek megőrizni a hardverek és szoftverek értékét és árát, és nem látják szükségesnek azt, hogy ezen változtassanak.

Furakawa továbbá arra is emlékeztette a játékosközösséget, hogy a hibridkonzol hamarosan a hetedik évébe lép, ezzel együtt pedig az lesz a legnagyobb kihívás számukra, hogy a hardver beszerzésére ösztönözzék az új játékosokat. A japánok abban hisznek, hogy az új és örökzöld címeik mindezt lehetővé teszik majd, például idén olyan játékok fognak megjelenni a Switchre, mint a Pikmin 4, valamint a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

12.
12.
gaspargeri
Sziasztok!
Én is ugyanabban a helyzetben voltam mint Doomslayer.
Egészen mostanáig húztam a Switch vásárlást, mert mindig is számított nekem a grafika (ps5öm is van), és egy baromi erős pcvel játszom óriási 4k tv-n általában. És is használtam cemut 4k 60-ban full modokkal, de nagyon kíváncsi voltam már milyen ugyanezeket Switchen játszani, hiszen egészen a Gamecube-ig megvolt az összes Nintendo gép nekem a Nes-től kezdve, és tud valamit a cég, amit senki más nem a konkurenciából. Most, hogy jön a Tears, vettem is egy oledes Switchet, jelenleg egy Metroid Dreaddel, és Megaman 11el, és azt kell mondanom, hogy egyből elkapott az "ezt miért nem vettem meg hamarabb" érzés. Egyáltalán nem gagyi a hardver! Noha csak 720p a kijelző, de Iszonyat jó képminősége van, simán hozza egy oled tv minőségét, a kis felbontás meg valahogy 7 colon nem zavaró nekem a Nintendós saját címei esetén, pedig a telefonom is egy oledes Samsung S22+
Azért mondom hogy a saját címeknél, mert a nem kifejezetten Switchre fejlesztett játékok zöme viszont nem néz ki jól a 720p-n. A Nintendo Cloud-os játékok (pl Resident evil Village, Plague Tale) kimondottan rusnyák, és használhatatlanok is a nagy delay miatt, és a Joy conok miatt is! De Nintendot mindig a belsős címek miatt érdemes venni, és azok a sok kipróbált demo, és a Dread alapján Egytől egyik baromi jól működnek a kis gépen, és tényleg baromi jól néznek ki a 7 colos oleden. A kisebb modelleken nem tudom hogy néznek viszont ki, szóval ez csak az oledes verzióra érvényes beszámoló. A gép tényleg nem gagyi, szerintem fasza az anyaghasználat, nem ropogós műanyag, a gombok is szuperek! Viszont ha a szemed hozzászokott a 4k 60-120 pfshez mint nekem, akkor meg se próbáld a Tetrisen kívül bármivel dokkolni tvre, mert egyből elhányod magad :D Én sem vagyok hajlandó 55 colon 720p 25-30fpsel tolni semmit, örülök hogy elfelejthettem a Ps3 érát, pont elég volt belőle. De kézben abszolút tudom ajánlani a gépet! Ráadásul egész jól bírja az aksia is!
Alig várom a Tears holnaputáni megjelenését!
11.
11.
TrishtanAG
#10: Még az se kell nagyon. Mindkét kontrolleren ugye ugyanazok gombok vannak, csak más kiosztásban. A Xenoblade-en kívül nem nagyon láttam olyan játékot, ahol a gombok helye számított volna és nem az, hogy nyomd le az A-t vagy az Y-t :).
10.
10.
Doomsayer
#8: Ha van valami konzolod otthon, mondjuk Xbox, akkor azt a kontrollert összebarátkoztatod a PC-vel és megnézed a szemeddel, hogy hogyan néz ki és megnézed a neten egy képen, hogy a Nintendo controller hogy néz ki ... és ennek megfelelően beállítod a gombokat. Poén, hogy az Xbox kontrolleren is XYAB gombok vannak meg a Nintendón is, de azért természetesen abszolút más az elrendezés... Persze PS, vagy bármi kontrollerrel is megy ez a dolog, mindig azt a gombot kell megnyomni, ami azon a helyen van az eredeti N kontrolleren és a + a start és a - a select.
9.
9.
TrishtanAG
#8: A tavalyi switches játékokkal az a baj, hogy már annyira felismerték, hogy nem bírja őket a hardver, hogy menetközben skálázza le a grafikát attól függően mennyi mindent látsz egyszerre a képernyőn. Így az amúgy kellemes kinézetű játékok igen gyorsan megcsúnyulhatnak. Emulátorral meg nincs ilyen probléma.
8.
8.
crytek
#7: Nekem nem pálya az emulátor még ezer éve probálkoztam vele de meghaladta a képességemet hogy az írányítást bekonfigoljam.
Engem nem érdekel ha valami nem hipergrafikás ha jó a játék, elnézve a nintendo játékait őket se nagyon mozgatja a grafika.
7.
7.
TrishtanAG
#5: Mindkét Switch emulátor tökéletesen futtatja az eredeti (kártyás) játékokról lementett biztonsági másolatot, akár 4K-ban 60 FPS-el. És így teljesen legális is a dolog, bár persze az N-ek nem tetszik, hogy hiába veszi meg valaki a játékokat, nem ruház be mellé a konzolra, ugyanis nem egy 2015-ös hardveren akarja futtatni. Például a Bayonetta 3 úgy néz ki a gépen, mintha lehányták volna néha a képernyőt, felmásolva a kártya tartalmát PC-re és emuval játszva pedig simán egy szebb Ps4-es játék szintjén van.
6.
6.
DragonBleacPiece
#5: szerintem vedd meg használtan aztán nyugodt szívvel töltsd le a cemut és nyomd, úgy akkor nem warezolsz, szal ne várj sztem más ígéretére mert rövid az élet
5.
5.
crytek
#4: Game warezzel sok sok éve leszámoltam

Aki megnyerte tőlem (Tinman) a Switchet ígéretet tett hogy ha majd kijön az új switch (vagy legyen bármi is a neve) akkor "visszaadja" nekem. Talán akkor esetleg letolom majd a Zelda BTW-t amiről ő odákat zengett idézem:

"11/10. 35 évnyi játékos karrierem csúcsa. 180 órát tettem bele. Mindent elvert. Mindent"

Ahogy nézem használtam megvenni letolni talán menne olyan 2 ezerből.. mármint ennyit buknék rajta ha megveszem letolom eladom mert ezer éves címhez képest mindig 13-15k megy ilyenek..
4.
4.
DragonBleacPiece
#2: de tudod tolni , pcn a CEMU emulátorral megy még a lassan 9 éves laptopomon is
3.
3.
Ooorky
#1: Akkor ajánlom ha van gyerek, vagy couch coop lehetőség.
Nálam a 3 éves lány lazán elugrál 0,5-1 órát Just Dance-re, Mario Party és Mario Kart 8 meg messze a legjobb címek a platform.
+nem vagyok egy fps/tps huszár, de Splatoon 2 engem 100+ órára lekötött.


De jó 4 hónapja felé se néztem, pedig Arceus-t és Splatoon 3-at is megvettem, de talán ha 2 óra van bennük.
Mióta munkahelyi Wifi-n, mobilon tudom tolni a gamepass címeket a 2DS és PS Vita is csak porfogó.


Azzal egyetértek, hogy nagyon érik már egy új modell, nagyon remélem visszafelé kompatibilis lesz a meglévő játékokkal, nem jó Nintendo szokásként vehetek meg mindent újra.
2.
2.
crytek
#1: A bátyám most vett magának nem tudom milyen indíttatásból. Elhozta hogy állítsam be neki vegyek rá előfizetést. Fogalmam sincs miért vette mert amit eddig tolt rajta az mind multiplatform cím amit tudna tolni pl az olcsóbb series s-en szebb kivitelben.. De ő tudja.
A lényeg amikor megláttam hogy milyen fapados moslék a menüje...valami elképesztő. Ez mind tellett a nintendótól hogy egy értelmes dashboardot se tudtak összehozni?
Mondjuk szerencsére nem az enyém de nekem ez a pár perc is elég volt vele. Szerencsére mióta ezek léteznek egy cím tudta elnyerni a tetszésemet az a Zelda BTW..De mivel a gép is túlárazott meg a játékok is, meg ugye minek kiadni más platformra sose lesz tolva.
1.
1.
Doomsayer
Megmondom őszintén, hogy mindig is szerettem volna egy Switch-et, de sosem akaródzott megvenni. Bármikor bemehet az ember a boltba és levehet egyet a polcról és ide is rakhatnám a meglévő 5db játékra alkalmas gépem mellé (PC-k és konzolok)... és még csak nem is a pénz a gond...

Nem tudom, de ez a Switch olyan módon kínai gagyi, hogy ennyi év alatt sem tudtam magam rávenni, hogy pénzt adjak érte. Ezen a mai napig nem tudom magam túltenni. A Breath of the Wild nagyon tetszett, de azt is PC-n és Wii U-n nyomtam, csak Switch-en ne kelljen. Most az új Zeldát is nagyon komolyan várom és remeg a kezem a Switch rendelésen, de nem akarom :). Mondjuk lesz a Tears of the Kingdom-höz spéci kiadás, akkor már azt venném...

De megint eljutunk odáig, hogy a Switch 6 éve is gyenge minőségű gép volt, meg 3, meg 1 éve is meg mindegy melyik kiadás és verzió: mind gagyi. Ráadásul 6 éve a piacon van és nagyon az az érzésem vele, hogy most még a TotK-el el akarnak adni belőle egy rakással és nagyon hamar jönni fog az a Super Switch vagy Switch 2 vagy akármi, új csodaplatform --- De ezt biztos nem fogják most bejelenteni, hát eszük ágában sincs, erről szól a cikk. Pedig nagyon gyenge már a kis gép már így 2023-ban. Rendesen 70€-s játékokkal 720p 20fps-ben, minden hiába, nem egy hatalmas élmény és ritka rosszul néz ki nagy 4K TV-n.

Szóval nagyon várom a Zeldát és remeg a kezem emiatt a Switch vásárláson, de nem tudom, mi tévő legyek. Kész vagyok ezzel, mint a tök. Switch játékok 4K 60fps-el mennek PC-n, de én szívesen megvenném őket és szívesen játszanám eredeti hardveren (arról nem is beszélve, hogy mennyi Zeldás Amiibo chipkártyám van), de nem bírok 2023-ban egy ilyen Switch-et megvenni, ha már eddig bírtam magam tartani.

Minden esetre bármilyen tanácsot és véleményt szívesen fogadok Switch kedvelőktől és haterektől is, illetve bármilyen gamertől.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...