Szétszedték a PS VR2-t

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 15.
  • Hardver
Link másolása
A Sony mérnökei két videóban kapták darabjaira úgy a headsetet, mint a Sense kontrollert. Figyelem: otthon ezt ne próbáljuk majd ki!

Akár azért, hogy megtudjuk, hogyan is működik az új ketyerénk, akár azért, mert általánosságban érdekelnek a technikai újításokat, mindkét esetben érdemes megnézni a videókat. Az elsőben Takeshi Igarashi, a DualSense és a Sense kontrollerek tervezője, darabjaira szedi az utóbbi irányítókat, hogy bemutassa, hogyan is követi a VR headset a kontrollereket.

A kézkövetést az a 14 darab infravörös LED teszi lehetővé, amelyek a kontrolleren lévő gyűrűben kaptak helyet. További három a kontroller más pontján van, így a headseten lévő infravevő követni tudja a kontroller pozícióját. Emellett a tervező kitér a kontrolleren található öt darab kapacitív szenzorra és az adaptív ravaszra is, amely a DualSense után itt is tiszteletét teszi.

A második videóban pedig Takamasa Araki, az első és a második PS VR vezető tervezője, szedi szét profi módon a headsetet, hogy bemutassa a szemkövetés működését.

A Sony természetesen mindenkit arra kér, hogy ne utánozza a mérnökeit házilag. Nem csak azért, mert ezzel megszűnik a garancia, de természetesen megsérülhetnek az eszköz belső alkatrészei is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...