Rosszul indított a Blood Bowl 3

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 27.
  • Hír
Link másolása
A játékot a PC-s játékosok erősen lehúzták az indulásnál tapasztalt technikai problémát és a játék monetizációs modellje miatt is. Remélhetőleg a fejlesztők orvosolni tudják majd a problémákat.

A játék február 23-án jelent meg, azonban a cikk írásakor 1005 értékelés alapján a játék "Többnyire negatív" értékeléssel bír. Az elsöprő negatív visszajelzések okán a játékot fejlesztő Cyanide Studio csapata közleményt adott ki, amiben igyekeztek reagálni a játékosok által legproblémásabbnak tartott játékelemekre.

Rögtön megjelenésnél sikerült egy érdekes hibát produkálniuk: a játékot Steamen megvásárló felhasználók a The Brutal Editiont kapták akkor is, ha csak az alapjátékot akarták megvásárolni. A játékosok nem jártak rosszul, hisz az alapjátékon felül bónusz kozmetikai kiegészítőket és játékon belüli pénzt kaptak, amiből az utóbbit meg is tarthatták, azonban akik ténylegesen ezt a kiadást rendelték meg így elestek attól az előnytől, amire plusz pénzt adtak ki. A fejlesztők ezt úgy orvosolták, hogy bónusz Warpstone-t (a játékon belüli fizetőeszköz) kaptak a vásárláson felül.

Azonban az indulást technikai problémát is mételyezték: szerverleállások, végtelen töltőképernyők, illetve annak a funkciónak a hiánya, hogy ha kidob minket meccs közben a játék, akkor vissza tudjunk lépni a mérkőzésbe.

A másik nagy témakör, amit a játékosok nem fogadtak kitörő örömmel, az a játékon belüli mikrotranzakciók. A Cyanide szerint a monetizációjuk igazságos, és kizárólag kozmetikai dolgokat lehet venni, közvetlen előnyt nem jelentenek azokkal szemben, akik nem szeretnének élni a pénzköltés lehetőségével. Azonban a játékosok felfedezték, hogy a játék fájljai már tartalmaznak olyan frakciókat, amelyeket még nem jelentettek be. Félő, hogy ezeket a tartalmakat fizetős DLC formájában akarják majd eladni a játékosoknak.

A Cyanide ugyanakkor igyekszik optimistán hozzáállni a jövőhöz, szeretnék, ha a játék még évekig futna, elmondásuk szerint a roadmap vége nem jelenti a fejlesztés végét is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...