2024 végén érkezhet a nextgen Nintendo-konzol

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 1.
  • Pletyka
Link másolása
Iparági elemzők szerint a PlayStation 5 tovább fogja növelni előnyét az Xbox Series X/S-sel szemben az idei évben, de a Nintendo is új hardverrel készül, ami a jövő évi karácsonyi szezonban debütálhat.

Az elismert Ampere Analysis iparági becslései nemrégiben kerültek nyilvánosságra. A jelentés szerint a PlayStation 5 várhatóan növelni fogja előnyét a piacon az Xbox Series X/S-sel szemben. 2022 végéig a Sony konzolja elérte a 30 milliós eladott egységet, míg a Microsoft konzolja 18,5 milliónál járhat.

Az szintén a redmondi vállalat előnyére vált, hogy tavaly mindkét konzol ellátási problémákkal küzdött, azonban az Xbox Series S modell könnyebben elérhető volt, így növelni tudták a piaci részesedésüket. A PS5 elérhetősége azóta jelentősen fellendül, ami újra a Sony malmára hajtja a vizet 2023 első felében.

A Nintendo továbbra is tündököl, a két rivális masina meg sem közelíti a Switch 122,5 millió eladott darabszámát. Az elemzőcég egyébként 2024 végére jósolja az új Nintendo konzol megjelenését, de további konkrétumokkal egyelőre nem szolgáltak.

Az Ampere szerint globális szinten, a videójátékokra fordított költés 7,8 százalékkal, 56,2 milliárd dollárra esett vissza 2022-ben, ami annak tudható be, hogy a jelentősebb játékok mind 2023-ra csúsztak, és a PS5 és az Xbox Series X/S gyatra elérhetősége sem tett jót az iparágnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...