A Sega 1 milliárd dollárért vásárolja fel az Angry Birds készítőit

  • Írta: szlav
  • 2023. április 15.
  • Cooltúra
Link másolása
Habár eddig is voltak hasonló próbálkozásait, úgy néz ki, hogy a Sega most hatalmas fejest ugrik a mobiljáték-bizniszbe. A japán vállalat ezt a Rovio Entertainment felvásárlásával teszi meg.

Habár az Angry Birds fénykora jó tíz évvel ezelőtt leáldozott, kétségtelen, hogy még ma is pénzt lehet nyomtatni a zöld malacokat bombázó madarakkal. A The Wall Street Journal értesülései szerint pedig most vevőre talált a már egy ideje új gazdát kereső Rovio Entertainment. A franchise alkotóit nem kevesebb, mint 1 milliárd dollárért vásárolná fel a Sega - a WSJ értesülései szerint a tárgyalások már a végső fázisban tartanak, jó eséllyel már a jövő hét elején pont kerül a hatalmas akvizíciót hitelesítő szerződés végére.

Kívülről szemlélve, keményvonalas játékosként gondolkodva könnyen az lehet az első reakciónk, hogy őrültségnek hangzik felvásárolni a Rovio Entertainmentet az Activision Blizzard King-akvizíció kilencedéért. Érdemes azonban észben tartanunk, hogy az Angry Birds továbbra is elképesztő számokat produkál.

A franchise legelső részét már több mint egymilliárd alkalommal töltötték le világszerte, a teljes Angry Birds-sorozat játékai pedig összesítve bő 5 milliárd letöltéssel büszkélkedhetnek. Emellett a Sega szert tesz majd a szintén jól teljesítő mozifilmek és a franchise-hoz kapcsolódó ajándéktárgyak jogaira is.

2.
2.
crytek
Huh még szerencse hogy ez nem termel csilliárdokat,mert már erre a hírre jött volna 34 sony sírás... :)
1.
1.
hedzsooo
1000 millio $, nem rossz penz az, ertheto h ez mar a Rovio-nak is tetszett mint ajanlat.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...