A Netflix a Halo veterán fejlesztőjével lép be az AAA-játékok piacára

  • Írta: szlav
  • 2023. április 18.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Netflix Gamesnél kötött ki Joseph Staten, az első három Halo-játék írója és a Halo Infinite kreatív igazgatója. Az úriember egy vadiúj, multiplatformos AAA-játékot fejleszt a streamingszolgáltató égisze alatt.

Alig másfél hete számoltunk be róla, hogy Joseph Staten, az első három Halo-játék írója, a Bungie egykori munkatársa, később pedig a Halo Infinite kreatív fejese elhagyja a 343 Industriest és a Microsoftot. Nos, nem kellett sokáig várnunk arra, hogy kiderüljön, hol köt majd ki a veterán játékfejlesztő. Staten személyesen jelentette be Twitteren, hogy a Netflix Gamesnél folytatja a pályafutását, nem is akármilyen szerepben.

Egy ideje már tudjuk, hogy a streamingszolgáltató a mobiljátékosok után a hardcore közösséget is meg szeretné szólítani. Az egyik első lépést Joseph Statennel teszik majd meg, aki egy vadonatúj stúdió élén készítheti el a Netflix első saját tripla-A kategóriás játékát. Egyelőre nem sokat tudni a projekt mivoltáról, annyi azonban garantált, hogy egy vadonatúj IP-ról lesz szó, amely multiplatformos cím lesz, vagyis jó eséllyel megjelenik majd PC-n és konzolokon is.

Mivel még az új fejlesztőcsapat szerveződése is teljesen friss, egészen biztos, hogy még hosszú éveket kell várnunk a szóban forgó játék megjelenésére. Ennek ellenére kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...