Ezt láthattuk a Humble Games Showcase műsorán

  • Írta: pandaril
  • 2023. május 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Humble Games idén ünnepli három éves fennállását, mint kiadó, ennek apropóján pedig számos indie címet mutattak be egy fél órás műsor keretein belül.

Sarkított és általánosító kijelentés, hogy valaki azért választja a PC-t fő platformjának, hogy indie és retró játékokkal játsszon. Ez természetesen nem igaz, azonban A Humble Games bemutatóján szereplő 7 játékból csak egy cím az, ami konzolokra jelenik meg, igaz, ez egy 2022-es PC-s cím konzolportja lesz. A Humble Games három éve kezdte el kiadói munkásságát, ami keretein belül minőségi indie címeket jelentetnek meg. Lássuk hát, hogy miről is szólt a műsor, melyet itt nézhettek vissza vágatlanul!

Stray Gods: The Roleplaying Musical

Egy olyan világban, ahol a görög istenek köztünk élnek, de az emberek tudta nélkül, Grace-nek énektudását és zenei képességeit felhasználva kell kiderítenie az Utolsó Múzsa halálának körülményeit. A Stray Gods érkezéséről már tudni egy ideje, ahogy a megjelenéséről is, azonban egyértelműen a kiadó egyik legfontosabb játékaként kezeli. A játék PC-re jelenik meg augusztus 3-án.

Wizard of Legend II

Új fejlesztőcsapattal, de az első rész készítőinek bevonásával készül a Wizard of Legend folytatása. Ismért a Floating Land világában kalandozva kell bizonyítanunk, hogy valóban méltóak vagyunk a halhatatlanság ereklyéjéhez, ráadásul ezt már teljesen 3D-s körítésben tehetjük meg. Az alapelv nem változott az első részhez képest, a ránk zúduló ellenségeket kell különböző varázslatokkal jobb belátásra bírni. Immár nem kell egyedül szembenéznünk az akadályokkal, ugyanis lehetséges lesz akár 4 főig co-opban is küzdeni. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott a játék, annyi biztos, hogy PC-re fog érkezni.

Supraland Six Inches Under

Belső nézetes metroidvania őrült képességekkel, egy földalatti világgal és rajzolt pálcikaember karakterekkel. A hangsúly az előző részhez képest masszívan a felfedezésen és a puzzle feladványokon van, bár egy csipetnyi harc így is került bele. A feladványok a fő történet mentén, ami 8 és 20 óra között teljesíthető, egyszerűbbek lettek, de a felfedezések során találhatunk izzasztóbb puzzle-öket is. A 2022-es játék a Steam után most már a konzolokra is elérhető. A bejelentéssel egyidőben már tölthető Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. A Ninteno Switch verzió valamikor a nyáron érkezik.

#BLUD

A Humble Games és a Exit 73 új partnerségének első gyümölcse a #BLUD, ami egy kézzel rajzolt, rajzfilmes vámpíros móka lesz. Hősnőnk új diákként csöppen a szokványos kisvárosi környezetbe, ahol a közösségi oldalak, az iskola meg a hoki töltené ki a mindennapjait, ha éppen nem akarná egy falkányi gonosz vámpír az uralma alá hajtani az egész városkát. Szerencsére hősnőnk egy ősi vámpírvadász család sarja, így a kaland során számos képességgel tudjuk magunkat felvértezni. A 90-es évek Cartoon Network rajzfilmjeit idéző kalandot PC-re jelentették be, és várhatóan jövőre érkezik.

Bō: Path of the Teal Lotus

A japán folklór ihlette 2.5D-s platformerben Bō-t, az égi virágból kikelt rókát irányíthatjuk, fő fegyverünk és egyben eszközünk a továbbjutáshoz pedig fülbevalónk lesz. A részletgazdagon megrajzolt világ a trailer alapján ontja magából a hangulatot, akár a japán falucskát, akár a lázálomba illő idegen tájakat nézzük. PC-n már kívánságlistára tehetjük, azonban ez a cím is jövőre jelenik csak meg.

Breeze in the Clouds

Ki szereti a corgikat? És ki szereti a beat'em up játékokat? A Breeze in the Clouds ennek a két tábornak a közös metszetének fog szólni, mivel a címszereplő Breeze egy furcsa vihar következtében képessé vált az időjárás manipulálására. A játékbeli képességeink is erre fognak alapozni, fő célunk pedig az, hogy felvegyük a harcot a környezetszennyezéssel. A játék PC-re fog megjelenni, azonban még évszámot sem kaptunk, hogy mikor.



Cataclismo

A Moonlighter és a The Mageseeker: A League of Legends Story készítőinek új játékát is a Humble Games fogja majd kiadni. A Cataclismoban egy, a túlélésért küzdő emberiséget kell segítenünk. A Mennyek ajándékait egy titokzatos és gyilkos köd követte, ami kihalás szélére sodorta az embereket. A stratégiai játék lényege, hogy erődöket építsünk a túlélők számára, és visszaverjük a ködben megbújó rémségek támadásait. A bejelentő trailer megfagyott képe és az alámondott ima kettőse egy igazán kilátástalan, olykor hátborzongató játékot ígér. Ez a cím is PC-re érkezik, egyelőre konkrét megjelenési dátum nélkül.

Lost Skies

A Bossa Games új játékában egy széttört világ maradványain túlélni próbáló emberiség megmentésén fáradozhatunk. Ősi és misztikus erők szakították szét a világot, óriási lebegő szigeteket eredményezve. Az új helyzetet igyekszünk mi is kihasználni léghajónkkal, azonban az élet a túlélésről szól. Célunk kideríteni, hogy mi történt, mi okozta a világ pusztulását, és hogy hogyan lehet visszafordítani azt, hogy visszaszerezzük a világunkat. A látványos és akrobatikus trailer ugyan nem sok játékmenetet mutat, azonban remélhetőleg hasonlókra számíthatunk majd a kész játékban is. Ahogy a többi új cím a kiadó felhozatalában, úgy ez a játék is PC-re fog megjelenni, sajnos egyelőre még nincs hozzá megjelenési dátum.

2.
2.
crytek
A kis erőszakosak...
Nem tudják feldolgozni hogy az augusztusi hónapot skippeltem és kezdték egy csak 8$-ért vedd meg kuponnal..majd pár napra rá ismét küldtek de már 7$-osat...aztán jött egy 6$-os is. Ennyire nem megy a szekér,hogy minden áron csak vegyék őket? :)
1.
1.
crytek
Supraland Six Inches Under-t elkezdtem egész jó kis ügyességi cucc. Amolyan portal szerűség csak portálok nélkül. Ráadásul magyar nyelv is van benne.

Pff már megint egy moslék amiben képtelenek normélisan megcsinálni az acsikat. Raklap story acsit be sem ad.. ennél jobban nem utálok semmit egy játékban
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...