Jelentős elbocsátásokkal néz szembe a Company of Heroes fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2023. május 24.
  • Gyászhír
Link másolása
A Relic Entertainment nem épp a legfényesebb időszakát éli: a Sega által elrendelt szerkezetátalakítás miatt több mint 100 dolgozó veszítette el állását a Company of Heroes fejlesztőjénél.

Miután a Company of Heroes 3 februárban a boltokba került, a Sega masszív szerkezetátalakítást rendelt el a tulajdonában lévő Relic Entertainmentnél. A kanadai stúdiónál egészen pontosan 121 embernek mutattak ajtót eddig a percig.

A Sega szerint "a külső tényezők minden eddiginél nagyobb hatással vannak az iparágra, nehéz döntés született az átalakításról, hogy a lehető legnagyobb hangsúlyt fektethessük a Relic fő frencsájzaira" - mondta a kiadó illetékese a GI.biznek adott nyilatkozatában.

A kiadó egyúttal megnyugtatott mindenkit, hogy továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Relic iránt, ahogy a játékai iránt is, beleértve a Company of Heroes-sorozatot. Az érintett munkavállalók végkielégítést és átmeneti szolgáltatásokat kapnak, míg új állást nem találnak.

Tíz éve már, hogy a Sega 26,6 millió dollárért megszerezte a Relic Entertainmentet a THQ csődeljárása során, 300 ezer dollárral felülmúlva a ZeniMax ajánlatát.

A csapat jelenleg a Company of Heroes 3 konzolos kiadásain dolgozik, bejelentett új játéka egyelőre nincs.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...