SGF 2023: Ezek voltak a júniusi Nintendo Direct további bejelentései

  • Írta: zoenn
  • 2023. június 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Habár nem esett szó a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom DLC-jéről, számos meglepetést tartogatott az e havi Direct. Jön a Detective Pikachu folytatása és az új Dragon Quest Monsters is!

Még az új Zelda után is van némi tölténye az idei évre a Nintendónak, a közeljövő újdonságainak egy 40 perces műsort szentelt a kiadó. A fontosabb anyagokat már lehoztuk a délután folyamán, köztük a Super Mario RPG remake-jét, a Batham Arkham Trilogy-t, a Luigi's Mansion: Dark Moon Switch-változatát, illetve a Pikmin 4 demójának hírét, nem beszélve a vadiúj 2D-s Super Mario Bros. Wonderről sem. Lássuk, mit tartogatott még a műsor!

Pokémon Scarlet and Violet DLC

A legújabb bővítmény, a The Hidden Treasure of Area Zero két részre oszlik. Az első rész, a The Teal Mask 2023 őszén debütál majd, és öt új pokémont tartalmaz. A második rész, az Indigo Disk 2023 telén élesedik. A kaland egyébként egy óceán közepén fekvő terráriumban játszódik.

Sonic Superstars

A Summer Game Fest során leleplezett 2D-s Sonicot modern grafikával vértezték fel. A játékban Sonicot, Tailst, Knucklest vagy Amyt is irányíthatjuk. A premier idén ősszel várható, természetesen a Switch sem hiányozhat a sorból.

Palia

A Palia lényegében egy free-to-play játszható farmerszimulátor, csak mindezt némi főzőcskével és harccal is nyakon önt a fejlesztő. 2023 ünnepi szezonjában le is csaphatunk erre a látványos anyagra Switchen.

Persona 5 Tactica

A játék olyan, mintha a Persona és az XCOM szerelemgyereke lenne. A körökre osztott játék november 17-én landol a Nintendo konzolján és mellékesen a Game Pass kínálatában is PC-n és Xboxon.

MythForce

A játékot a nyolcvanas-kilencvenes évek szombat reggeli rajzfilmjei ihlették. Az sem mellékes, hogy egy kooperatív roguelike FPS-ről van szó, ami piszok jól néz ki. A tervek szerint még idén lecsaphatunk rá Switchen.

Detective Pikachu Returns

A 2016-os nyomozós 3DS-játék folytatás immáron Switchre fut be, Tim és beszélő pokémonja természetesen visszatér, a játékmenet számos érdekességgel kibővül, új ügyek és új szereplők várnak ránk az október 6-án érkező címben.

Gloomhaven

Egy dark fantasy taktikai RPG-ről van szó, amely szeptember 18-án fut be a hibrid konzolra, a többi platformra már tavaly bejelentették a rendkívül ígéretes próbálkozást.

Silent Hope

A Silent Hope érdekessége, hogy egy szerepjátékról van szó, amelynek kapásból hét főszereplője van, ám egyikük sem beszél. Hogy ebből a felállásból mi sül ki, az október 3-án kiderül Nintendo Switchen.

Manic Mechanics

Egy vérbeli kooperatív partijátékról van szó, amelyben minden hájjal megkent autószerelőket alakíthatunk barátainkkal. Lényegében az Overcooked autóbütykölős változatáról van szó, amelynek megjelenése már közel van: július 13.

Mario + Rabbids Sparks of Hope DLC

Már ma megérkezett az agyament taktikai anyag második kiegészítője, a The Last Spark Hunter, amelyben új pályák és új piszkos trükkök várnak Mariójékra a kegyetlen vérnyulak jóvoltából. Az alapjáték egyébként rendelkezik demóval, érdemes vetni rá egy pillantást, hiszen nem a Ubisoft legsikeresebb játékáról van szó, pedig megérdemelné!

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Lényegében a Dragon Quest pokémonos vadhajtásáról van szó, amelyben különféle szörnyeket toborozhatunk és képezhetünk ki a közelgő csatákra készülve. December 1-én kiderül, hogy a műfajötvözet miként sikerül Nintendo Switchen.

Metal Gear Solid

Az első három Metal Gear Solid-játék is tiszteletét teszi Switchen, nem csak a Batman. A klasszikus NES- címekről van szó egyébként, ám kapott modern elnevezést a csomag: Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 néven keressétek a klasszikust október 24-én.

Vampire Survivors

A Nintendo Switchet sem hagyhatja ki korunk egy slágerjátéka, amely még a nyáron, azaz augusztus 17-én érkezik az új platformra. A négyfős helyi kooperatív mód miatt igyekezzünk addig három másik barátunkat is megnyerni hozzá.

Mario Kart 8 Deluxe DLC

Tovább bővül a nagy öreg kartjáték. Az ötödik booster-csomag egy új, Squeaky Clean Sprint néven futó pályát hoz magával. A Nintendo szép lassan eléri a célját, azaz 2023 végig a Mario Kart 8 mind a 48 pályáját remasterelik. Ami az új karaktereket illeti, Wiggler, Petey Piranha és Kamek is csatlakozik az eszement száguldáshoz. A DLC valamikor idén nyáron élesedik.

Star Ocean: The Second Ocean R

November 2-án a második Star Ocean-játék is elérhetővé válik a Switch-tulajok számára, amely 2D-s és 3D-s grafikát egyaránt tartalmaz majd, és jelentősen bővül harcoló karaktereink szókincse is.

WarioWare: Move It!

A sorozat legújabb tagja ezúttal is egy vérbeli minijáték-gyűjtemény, amely nem csupán a kezeinket mozgatja meg. Akár négy játékos csaphat össze egymás ellen helyileg - egészen pontosan november 3-án Nintendo Switchen.

The Legend of Zelda: Tears of Kingdom

Nem maradhattunk Zelda nélkül most sem, ám le kell mindenkit hűteniünk (tudjuk, ilyen melegben jól jön ez), nem a várva várt kiegészítőt jelentették be, "csak" két új amiibót, Ganondorfot és Zelda hercegnőt, akikre valamikor az év végén csaphatunk le.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...