Több száz dolgozót bocsájtottak el a Pokémon GO fejlesztőjétől

  • Írta: zoenn
  • 2023. június 30.
  • Gyászhír
Link másolása
Krízishelyzetben van a Pokémon GO-t is készitő Niantic csapata. A cég körülbelül egynegyedének mondtak fel a minap - ami 230 alkalmazottat jelent -, és a Marvellel közös projektjük is dugába dőlt.

Rájár a rúd a Niantic csapatára, a vezetőség 230 alkalmazottnak mondott fel, ami a közel ezer fős stúdió egynegyedét jelenti. Ezzel egyidőben törölték a Marvellel közösen fejlesztett, jelentős projektjét is.

A cég nemrégiben kiadott NBA All-World játékának rolóját is lehúzta, és ha ez még nem lenne elég, a Los Angeles-i fiókcsapatát is bezárja. A hírt a cég alapítója, John Hanke közölte a Niantic munkatársaival e-mailen keresztül, amit most nyilvánosságra hoztak.

Szerencsére a továbbra is jövedelmező Pokémon GO-t nem érintik a megszorítások, annál is inkább, hiszen Hanke "elsődleges prioritásként" tekint a mobilos játékra, de mivel a felhasználói bázisa zsugorodik, igy már a jövőbe tekint a stúdió.

A bezárásokat Hanke a COVID-járvány utáni kiadások csökkenésével és az egyre versenyképessé váló AR-játékpiac helyzetével indokolta. A mobiljátékokhoz most "káprázatos minőségre és innovációra van szükség", a csapatok pedig "gyorsan és hatékonyan képesek a legmagasabb minőségre építkezni".

A cég tavaly 80 dolgozójától vált meg, ám a mostani hullám minden eddiginél nagyobb megszorításra vall.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...