Az eredeti készítők szerint nem lenne esélye egy új Banjoo-Kazooie játéknak

Link másolása
A mára már klasszikus 3D platformer évek óta nem hallatott magáról, és bár a szellemi örökös egészen jó támogatást kapott a közönségi finanszírozás révén, az eredeti fejlesztők nem ennyire bizakodóak egy lehetséges új rész kapcsán.

1998. június 29-én jelent meg az első Banjo-Kazooie játék Nintendo 64-re, ami a Rare egyik legismertebb és legsikeresebb játéksorozata lett, amiről ma is beszélnek. A VGE készített is egy interjút az eredeti fejlesztőkkel a 25 éves évforduló alkalmából, amelyben beszéltek a játék elkészültének körülményeiről is, de a sorozat jövője is szóba került.

Az eredeti fejlesztők szerint a Rare jelenlegi csapatából hiányzik az a fajta humor, ami az első rész elkészítésekor még megvolt. A másik igen fontos tényező, hogy hiába is lenne meg a tökéletes csapat akár egy folytatáshoz, akár egy remake-hez vagy reboothoz, ha nincs meg hozzá a közönség.

A franchise szellemi folytatásaként számon tartott Yooka-Laylee igen komoly összeget szerzett Kickstarteren, sőt a megjelenés után is eladtak belőle 1 millió példányt, azonban a veterán fejlesztők szerint erre nem lehet alapozni. Annyi biztos, hogy Phil Spencer szavai szerint egy új Banjo-Kazooie játék elkészítése kizárólag a Rare-en múlik, ők szabad utat adnának a projektnek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...