Rainbow Six Siege - elítélték a bannolt játékost

Link másolása
Most született bíróság ítélet abban az ügyben, ami úgy kezdődött, hogy egy játékost kitiltottak a játékból, aki ezért ráhívta a kommandósokat a fejlesztőkre. Az elkövető három év közösségi munkát kapott.

A swatting sajnos egy nagyon is létező dolog, és nem is új jelenség. Lényegében ez a névtelen bejelentés 2.0, amikor nem egyszerűen rendőrt küldesz valaki lakásához, hanem olyan súlyos dolgokat mond a bejelentő, hogy egyből a kommandósokat küldik ki a helyszínre. Már 2017-ben is ismert volt, amikor is egy ilyen akció következtében egy ártatlan férfit le is lőttek a kiérkező rendőrök. A bejelentőt 15 hónap börtönre ítélték.

Yanni Ouahioune is hasonlót követett el 2020-ban, miután nyolcvanszor tiltották ki a Rainbow Six: Siege-ből. Mivel több mint 1.500 dollár értékben költött már a játékon belüli kozmetikai kiegészítőkre, így érthető módon dühös volt, ezért azzal hívta fel a rendőrséget, hogy a Ubisoft Montreal-i irodájában egy fegyveres mászkál szabadon. Bár a bejelentésről később kiderült, hogy kamu, addigra már kommandósok megrohamozták a mit sem sejtő dolgozókat. Szerencsére itt nem történt halálos incidens.

Három évvel az incidens után pedig bírósági ítélet született, amelynek értelmében 3 év közösségi munkára kötelezték az elkövetőt. Az ítélet igen enyhének tűnhet, mivel az is, figyelembe véve, hogy Ouahioune a swatting mellett DDoS-támadást is intézett már egy francia kormányhivatal ellen, de megfenyegette a Mojangot is.

3.
3.
Obi Wan Kenobi
#2: "Az adófizetők pénzén".

Azért ne felejtsd el, hogy azért fizetsz, hogy távol tartsák tőled. Rendben, hogy adó, de közben dolgoznak általában bent (maszkgyártás, kisebb textilmunkák), valamint a közösségtől szeparáltan vannak. Ezért fizetsz. A saját biztonságodért.
2.
2.
hedzsooo
Nem hinnem h az ilyennek tobb esze lesz, tanulni fog belole barmit is de legalabb akkor 3 evig vmi hasznosat is tesz, ha mar egyszer nem elszigetlve, hanem a tarsadalom reszekent szeretne elni... Kozmunka jobb szerintem, igy legalabb nem csak henyelne 3 evig a bortonben a haverjai kozott, az adofizetok penzen...
1.
1.
Kamukaze
Na most akkor közösségi munkára, vagy börtönre?! Lehet nem vagytok tisztában a különbséggel, vagy pedig célirányosan b*sszátok át az olvasót ezzel a címmel. A büntetéseknek több lehetséges verziója van: Közmunka, letöltendő, felfüggesztett és háziőrizet(a leggyakoribbak) A cikkben szereplő ítéletet pedig nálunk "közmunkának" nevezik. Szívesen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...