A Genshin Impact szinkronszínészei már hónapok óta nem kaptak fizetést

Link másolása
Bár a Genshin Impact egy sikeres videójáték, a szinkronszínészek panaszkodnak a közösségi médiában, hogy késik a fizetésük.

A Genshin Impact hatalmas sikernek örvend a saját műfajában, plusz a bevételei is magasra rúgnak. Emiatt hihetetlen az a tény vagy pletyka, ami a közösségi oldalakon terjeng, miszerint a játék szinkronszínészei már több, mint négy hónapja nem kaptak fizetést

Két szinkronszínész nyilvánosan is előállt, hogy a Twitteren ossza meg a stúdióval kapcsolatos tapasztalatait. Corina Boettger - a Paimon nevű népszerű NPC hangja - azt állítja, hogy a stúdió több ezerrel tartozik neki, Brandon Winckler pedig hasonló történetet osztott meg, miután végül úgy döntött, hogy el is hagyja a projektet.

"Nagyon nehéz igazolni, hogy a munka szeretete miatt dolgozol valamin, amikor az étkezést sem engedheted meg magadnak." - írták a közösségi oldalon. - "Én már 4-8 hónapot vártam a fizetésre, és még akkor sem jött az utalás."

A Genshin Impact fejlesztője és kiadója még nem kommentálta a bejegyzéseket. 

7.
7.
Nothing
Valahogy nehezen hiszem, hogy egy olyan elitszakmában, mint a szinkronszínészet, nem telik csórinak napi betevőre...amúgy persze, kapja meg a kialkudott pénzt, világos, csak azért nem kéne ennyire véresen drámaira venni a dolgot. Egyrészt, nyilván nem csak egy projectben foglalkoztatják, masrészt meg a bíróságon kell kitálalni, nem a közösségi oldalakon, plane, ha már egy kiflire sem telik.
6.
6.
DragonBleacPiece
,, Brandon clarified that it is Formosa (the English dub studio) that's at fault, not MHY. "

szóval nem a mihoyo aki nem fizet, hanem ez a szinkronstúdió tartja vissza a pénzt, és azt is írta a pacák hogy korábbi szereplésekért is 4-8 hónapot várt mire kapott pénzt
5.
5.
csoki0619
#4: Akk így még érthetetlenebb az egész sztori számomra. A hölgy fizetése apró pénz a bevételhez képest.
4.
4.
Doomsayer
#2: "ez van mikor nem fizetsz a játékokért"

Amúgy ez a Genshin Impact minden egyes nap nap 86 millió amerikai dollárt termel és a legnagyobb pénzpumpa az egész keleten. Három nap alatt hoz majdnem 260 milliót a cucc, ami annyi pénz, mint a The Last of Us 2 és a Mass Effect Andromeda elkészítése összesen.
3.
3.
Doomsayer
De nekem akkor is valahogy furán hangzik az, hogy szinkron színész vagy és:
- Igazolni, hogy dolgozol?
- Nehéz igazolni, hogy a munka szeretete miatt dolgozol?
- Mindezt úgy, hogy már az étkezést sem engedheted meg magadnak?
- És ezt a netre írni?

Persze nem vagyok senki ellen, aki dolgozik és nem kap pénzt, de ez az egész már olyan szinten hülyén hangzik, hogy szerintem arról is lesz hír hamarosan, hogy nem egészen így volt. Valaki azt elhiszi, hogy szinkronszínészek nap mint nap bejárnak a stúdióba fenntartani a játékot a munkájukkal, amit szeretetből végeznek, de már az étkezést sem engedhetik meg maguknak? Most vagy én vagyok totál oda és nem értek meg egyszerű dolgokat, vagy valahogy csak furán hangzik, de nem tudom.
2.
2.
csoki0619
Látod Crytek, ez van mikor nem fizetsz a játékokért, szégyelld magad akárhol is vagy, ez is a te hibád.

Viccet félretéve, ennél aljasabb dolog nincs, mint mikor az elvégzett munka után valakit nem fizetnek ki, és ez itt balkànon is elég közkedvelt szokása a munkáltatóknak. A meló legyen elvégezve minél előbb, pontosan, precízen, korrekül, de mikor fizetni kené, akk már nem is olyan fontos a gyorsaság és a korrektség.
1.
1.
zsocc-nrg
Basszus akkor csapjanak az asztalra mindannyian és kérjék az egyébként megérdemelt fizetésüket amiért megdolgoztak. Mi olyan rohadt nehéz ebben? :D komolyan ilyen nyomorultak és gyávák az emberek hogy inkább a Twitteren nyavalyognak ahelyett hogy tennének valamit?! Nem az interneten kell fröcsögni meg faszagyereknek lenni. Így meg is érdemlik hogy pofán vannak szarva
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...