Major Nelson 22 év után elhagyja a Microsoftot

  • Írta: szlav
  • 2023. július 15.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Larry Hryb, azaz Major Nelson sokáig az Xbox egyik elsőszámú arca volt, most azonban új fejezetet nyit a karrierjében. Az úriember bejelentette: könnyes szemekkel ugyan, de elhagyja a Microsoftot.

Kevesen tartottak ki olyan sokáig a Microsoft videojátékos brandje mellett, mint az Xbox egykori legfőbb szószólója, Larry Hryb, akit a legtöbben Major Nelsonként ismertek. Hryb 2001-ben csatlakozott a Microsofthoz, akkor még az MSN Music élén, 2003-ban azonban az Xbox-csapathoz pártolt át, ahol vezető projektmenedzserként segítette életre az Xbox-konzolok számos elengedhetetlen funkcióját.

Az ő nevéhez köthető az Xbox Live számos funkciója, beleértve a party chatet, a felhasználók közti üzenetküldést, a felhős mentéseket, de még az achievement-rendszert is. Az úriember 2012-ben aztán a vállalati kommunikáció vezetője lett, vagyis az ő arcát és nevét láthattuk a számos promóció, bejelentés, nyereményjáték és ehhez hasonló események kapcsán, ráadásul Major Nelson volt a házigazdája a hivatalos Xbox Podcastnek is.
 

Larry Hryb tehát hosszú és kalandos karriert élt át a redmondiaknál, előbb-utóbb azonban minden jó véget ér. Twitteren érkezett a bejelentés, miszerint az Xbox-veterán elhagyja a Microsoftot, hogy új fejezetet indítson a karrierjében - az, hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre nem tisztázott. Némi vigasz az Xbox Podcast hallgatóinak: a műsor ugyan nyáriszünetre megy, de nem ér végleg véget. Később némi változással, új formátumban tér vissza - hogy Larry Hrybbel vagy nélküle, egyelőre nem tudjuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...