A pletykák szerint már készül a StarCraft 3

  • Írta: szlav
  • 2023. július 15.
  • Pletyka
Link másolása
Régóta várjuk a StarCraft visszatérését, a szóbeszéd szerint pedig ezt nem tesszük hiába. Egy megbízható újságíró elejtett infómorzsája szerint már készül a legendás RTS-széria folytatása.

Ha minden idők legnagyszerűbb stratégiai játékait szeretnénk listába szedni, akkor a StarCraft és annak összes folytatása igen előkelő helyezéseket foglalnának. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy túlságosan el lennénk látva a Terran, Protoss és Zerg háromoldalú harcával, hiszen a StarCraft II tizenhárom évvel ezelőtt jelent meg, de annak utolsó nagy standalone fejezete, a Legacy of the Void is már lassan nyolc éves.

A visszatérés tehát lassan eléggé időszerű lesz, a jó hír pedig az, hogy valószínűleg belátható időn belül meg is érkezik a várva-várt bejelentés. Mindezt Jez Cordentől, a Windows Central újságírójától (és nem mellesleg abszolút megbízható leakertől) tudjuk, aki Twitteren szólta el magát, csak finoman és visszafogottan. Habár az úriember a tweetet azóta eltávolította, az internet nem felejt, így mi is leírjuk a történteket.

Corden egyik követője arról kérdezte az újságírót, hogy mennyi esélyt lát a StarCraft újjáélesztésére, ha átmegy az Activision Blizzard felvásárlása. Corden erre csupán annyit válaszolt, hogy "a Microsoftnak nem kell majd újjáélesztenie a StarCraftot". Miután a követői visszakérdeztek arra, hogy az Corden tud-e valami konkrétumról, és az a konkrétum a StarCraft 3-e, a hasonló ügyekben mindig jól értesült újságíró csupán annyit válaszolt: "Igen."

Mivel hosszas kihagyás után a Blizzard Entertainment idén újra élő rendezvényként tartja meg a BlizzCont, nem lepődnénk meg, ha az irvine-i fejlesztőóriás egy-két hasonlóan nagy kaliberű bejelentéssel tetőzné a hangulatot. Habár a World of Warcraft, Hearhstone, Overwatch 2 és persze a Diablo IV live-service támogatása szakadatlan, izgalmas bejelentésekre pedig mindenképp számíthatunk ezeken a frontokon, egy igazi nagy headliner még hiányzik a nagyszínpadról. Mi nem bánnánk, ha akár csak egy CGI előzetessel is, de végre lehullana a lepel a StarCraft-univerzum következő nagy fejezetéről.

10.
10.
DarkLord
Egy a baj, hogy szerintem a sztorit nem tudják überelni az annyira egyben volt a 2. rész 3 epizódjában, hogy lehetetlennek tartom, hogy manapság ezt tudnák valahogy feljebb tornászni, de ne legyen igazam, ha megtörténik a dolog.

(Bár , ha most megnézzük a Diablo 4-et az látszik, hogy tud, még a Blizz, ha akar jó játékot gyártani, bár ott is látszik, hogy a sztori csak felvezetés és a 2 kiegészítőre van kihegyezve a dolog igazán. Soakn írták nem valami nagy cucc a sztori része, de amúgy nem is annyira rossz, meg a lore mennyisége eszméletlen, amit lehet találni az egész játékban, szinte az összes dungeonban van elrakott lore papírka a holtestekből kiesik.)
9.
9.
szlav
#8: Jó lehet a lelkivilágod, hogy egy ilyen posztnál is így tudsz indokolatlanul gyűlölködni. Vegyél pár mély levegőt, légyszi!
7.
7.
tibi1138
Ámen, csak a sztorit ne rontsák el, a gameplayt elhiszem h még mindig rendesen össze tudják rakni, de történetekben nem remekeltek az utóbbi években
6.
6.
tibi1138
#1: Ugye? Sokan lehúzzák, pedig sztem kevés epikusabb sztori volt úgy valaha játékban. Főleg a WoL-ben és a LotV-ban van rengeteg hidegrázós rész.
4.
4.
DarkLord
#2: Tényleg barbár módon bántam a kifejezéssel, de nem javítom, bár már van rá opció :D (ezért se jó szerintem a szerkesztés gomb, mert utólag bárki bármit tud módosítani úgy, hogy a végén nem is az jön le, ha valaki valamit észrevesz...).

A sztori nekem anno annyira bejött, hogy jó pár könnycseppet is elmorzsóltam, pedig már akkor is meg lett férfi ember voltam és nem az a full érzelgős típus, aki mindenen elpityergi magát.
3.
3.
Mufika
#2
Hát igen, a tétet nemigen fogják tudni növelni, ettől függetlenül a United Earthöt elő tudják venni mint mumust.
2.
2.
szlav
#1: Az "en bloc" barbarizálásán kívül abszolút egyetértek mindennel. Sokan szeretnék, hogy a rég (valószínűleg okkal) törölt Ghost TPS-t szedjék újra elő, de a StarCraft 2 olyan színvonalas, a kategóriájában magasan kiemelkedő volt, hogy szerintem semmi szüksége nincs a sorozatnak a csapongásra. Egy hagyományos folytatással kasszát robbanthatnának.
Viszont a Legacy of the Void lezárásával eléggé tökön lőtték magukat ezen a fronton.
1.
1.
DarkLord
Szerintem a Starcraft 2 az egyik legjobb sztorit hozza úgy unblock a játékok történetében. Brutál jó átvezető videók a kampány mind a három részben jó, mai napig szívesen játszom vele és szerintem a grafikája, még mindig megállja a helyét valahogy kb. amikor bejelentették a Warcraft 3 újraalkotását minimum azt hittem, hogy átültetik legalább Starcraft 2 szintre azt ugye mekkora csalódás lett belőle mindenki számára, de azért még ott is adósak szerintem egy 4. résszel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...