Csak Todd Howard beszélhet a Starfieldről

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 17.
  • Hír
Link másolása
A játék kreatív rendezője árulta el, hogy titoktartási szerződés köti a játékon dolgozókat, és kizárólag a stúdió feje beszélhet nyilvánosan a szeptemberben érkező játékról.

A Bethesda korszakalkotónak ígért játékára már csak szeptemberig kell várni, azonban úgy látszik, hogy minden hétre jut legalább egy olyan hír a Starfielddel kapcsolatban, ami megosztja a játékosokat. Ilyen volt az is, hogy a játékban található közel 1000 bolygónak csak a 10%-án lesz élet, vagy hogy a bolygókon nem lesz semmilyen szárazföldi jármű, hogy a Starfield Xbox-exkluzivitását már ne is említsük.

Most pedig a játék kreatív rendezője fejtette ki egy Twitter posztban, hogy miért ne faggassák a készülő játékról. A Starfielden dolgozó fejlesztők titoktartási szerződést írtak alá, amelynek értelmében gyakorlatilag Todd Howardon kívül senki sem beszélhet nyilvánosan a készülő játékról, annak tartalmairól, technikai részleteiről, kvázi semmiről.

Az eredeti Eurogamer cikk kommentszekciója is jól mutatja a megosztottságot, ami a játékra várakozó gamereket illeti. Az egyik tábor szerint nagyon is helyes, egyébként sincs ebben semmi új, minden cég igyekszik kontrollálni a kiáramló információt valami kapcsán, amitől zsíros bevételeket remélnek. A másik tábor viszont számos olyan példát hoz fel, hogy AAA-játékok fejlesztői beszélnek a játékról annak megjelenése előtt (lásd Star Wars: Outlaws), hisz ők azok, akik ténylegesen ismerik a készülő projektet.

Akár az információáramlás korlátozása, akár Todd Howard egója az ok, annyi biztos, hogy hivatalos információkat szeptemberig már csak tőle fogunk kapni.

14.
14.
Doomsayer
#12: Lassan 12 éves a játék és bár aláírom, hogy jó modolgatni meg szórakozni vele, mi több, meg is éri, de ilyeneket 12 év alatt nem hallottam, amit mondasz. Nem hiszem, hogy ennyi idő, platform és kiadás után a játék csak úgy simán olyan lenne, hogy random crashel meg végtelen töltőképernyőket dob. Azt már jobban el tudom képzelni, hogy 976 moddal összeomlik, de amikor én toltam azt sem csinálta. Meg ugye ha a saját ízlésünkre modoljuk a címeket, mondjuk Skyrim manga csajokkal meg lézerfegyverekkel, az nem jelenti azt, hogy modolni kell, hogy játszható legyen.
13.
13.
crytek
#12: Én miért nem találkoztam ilyennel? Tehát amiket írtál nekem pl nem muszáj mert semmi ilyen nem volt. Az UI az nem zavar engem szóval arra se használok semmit.
A játék így is nehéz volt szóval a sárkányokat se moddolom erősebbre.
De ahány ház annyi szokás tartja a mondás
12.
12.
DragonBleacPiece
#11: Tudom hogy nem kötekedés, és azt is hogy a vanilla skyrim is jó. De pl egy rakás modot fel kell tegyek ami megakadályozza hogy hirtelen crasheljen a játék memory leak miatt, vagy ha gyorsan futok át pl a morthal swamp helyen, ilyen modból alapból van 4-5 ami muszáj. meg olyan is van hogy bemegyek egy ajtón és csak tölt a játék, tölt tölt és crashel, erre is kell a fix. Van olyan hogy az árnyékok csíkosak mint kb egy goffri, arra is kell fix. Aztán az enblocalt is fel kell tenni kikapcsolt enbvel (grafika nem számít), mert abban van a memória patch, meg v-sync patch, és akkor így most a játékom nem crashel. Kell a skyui hogy ne miniatűr ikonok meg írások legyenek az inventoryban ha pl nagy tvről nyomom. Kell a deadly dragons hogy ne legyenek a sárkányok gyengék mint egy mudcrab. Van kb 5-6 mod ami random generált npcket, árusokat, banditákat, lovagokat spawnol városokba ,falvakba, és az utakra járőkelőnek hogy ne teljesen élettelen legyen a játék. Ugyanilyen mod pl a monster mod, vagy immersive creatures, csak ez lényeket rak be (pl daedrákat stb) Immerisve weapons ,immersive armors, ezeket nem kell magyarázni (+100 féle páncél, fegyó) Úristen meg még egy rakás van.. pl a sneak mod amivel az npck nem ostobán rohangálnak ha 1 centivel az orruk előtt vagy 100-as sneakkel hanem észrevesznek. Meg van ami minden npc kezébe este lámpást rak. grafikát lefosom, életem első pcje 22 évesen volt, se psem se semmim nem volt előtte szóval nekem a heroes 3 grafikai szint is tökéletes csak legyen a világ élő.
11.
11.
crytek
#10: Én nulla moddal toltam végig 2x is.. mi neked akkor a játszható? Totál nem kötekéds de tényleg érdekel, hogy mi az ami alapból nem teszi számodra játszhatóvá?

Amit én moddolnék rajta az a grafika mert nagyon brutál grafika tuningok vannak már hozzá
10.
10.
DragonBleacPiece
mai napig nem vittem végig a skyrimet, mert azzal telik az időm hogy felmodolom játszhatóvá, utána meg elmegy a kedvem a játéktól és el se indítom annyira kifárasztott agyilag a temérdek mod feltelepítése. szóval remélem a starfield alapból élvezhető kész játékként fog megjelenni nem pedig úgy hogy critical errort kapok ha egy busásabb növényzetben végigsprintelek
9.
9.
crytek
#7: Nem ,de nekem van szemem és látom hogy ez a game se minőségben se semmiben nem magaslik ki a tömegből..pedig egy exklúzivnak azért valamilyen szinten ez lenne a lényege.
De erre legalább majd nem mondhatja a MS hogy nem figyeltünk rá szabad kezet kaptak mint a redfallnál.
8.
8.
zoli12i
#6: Már csak az ilyen clikbait hülyeségek maradnak. Másfél hónap és itt a játék, mutatni meg már semmit nem tudnak, mert eleve kapott egy átfogó 1 órás showcaset a játék, amiben minden benne volt valszeg.
7.
7.
Oistrakh01
Crytek nálad már megjelent a játék?
6.
6.
delphijos
#5: Reklámozzák, biztos lehetne mit mondani. De ne olyan hír legyen hogy “a Starfield egyik grafikusának a lánya biciklit kért szulinapjára” csak hogy benne legyen a játék címe.
5.
5.
zoli12i
#3: Hát te ? Nyaralni voltál ?

Muszáj reklámozni, mert kb. a Forza M. mellett ez van a zöldeknek idénre.
4.
4.
Doomsayer
Megy ugye vannak olyan dolgok, amiket ha nem gondoltattak át ezer marketingessel meg pszichológussal meg filozófussal meg kvantumfizikussal, akkor rosszul sülhetnek el a mai extrém okos és jóindulattol túlfűtött emberek között. Most nem tudom, hogy milyen blőd példát mondjak erre, hogy érthető legyen... Tessék Starfield meg a bolygók 10%-án van csak élet. Most megkérdezik a bármelyik textúrakészítő rajzoló művészt és mondjuk azt mondja, hogy hát "de amúgy nem is akarsz több bolygóra életet", mert mondjuk úgy beszél róla, mint itt mi egymással. Akkor nagy botrány lehet, hogy ők akarják eldönteni, hogy te mit akarsz és nekd mi a jó. Vagy netalántán azt mondaná, hogy "hát egy kicsivel több nekem is jobban tetszett volna" akkor meg az lehet a baj, hogy azt mondják, hogy már a készítőknek sem tetszik a játék és kaki az egész. Vagy valaki merné azt mondani, hogy neki fehér férfi karaktere lesz és egy fehér nővel fog románcolni, akkor ugye gyűlöletkeltésért be lehet zárni a céget és hasonlók. Szóval szerintem nem csoda, ha nem dumálhat mindenki össze-vissza. Amit a Todd mond, azt meg a Todd fejéhez lehet visszavezetni és a ha valami süllyed, akkor a Todd lesz az, nem pedig az egész projekt.

Emlékezzünk vissza a FEZ és Phil Fish esetére.
3.
3.
crytek
Még meg sem jelent de már unom ezt a felhajtást. Még ha az évezred legjobbja lenne, de nem az...
2.
2.
delphijos
Ez a hír nem is hír, ahogy előttem is írták ez egyáltalán nem különleges. A semmiből lett “Starfieldes hír” csinálva ha már mást nem mondanak.
1.
1.
hedzsooo
Ez mindenhol igy van, meg kissebb studiok jatekai eseten is. A nagyobb cimekrol, mint pl. Witcher 3 is anno, ott sem lehetett barkinek barmikor barmirol makognia... :)))

A magyar sracokkal is, akikkel akkor anno a W3 megjelenese elott beszeltunk a munkajukrol + ugy altalaban hogy hogyan keszult a Witcher 3 es mit varhatunk majd, a videointerju utan elkuldtem nekik a vagott verziot. Aztan meg is kertek hogy nem nagyon de 1-2 dolgot meg esetleg vegyek ki, mert igazabol azokrol meg nem beszelhettek volna, nem tehettuk a nyilvanossag szamara elerhetove akkor meg. :D Ilyen ez a titoktartasi szerzodes, na. Hallhatjuk nap mint nap hany millio peldany ugye manapsag mar fogy ezekbol a nagyobb cimekbol, oriasi uzlet is ugye ez. (Amellett, hogy egy nagyszeru, kreativ, alkotoi munka.) Persze hogy nem lehet barmilyen infot csak meglengetni barmikor barkinek a keszitok kozul.

Az, hogy itt most egyetlen ember adhat rola infokat a kozerdemunek, nem feltetlenul 1 rossz dontes. Addig, amig az infok helytallonak bizonyulnak a jatek megjelenese utan is... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...