Erős negyedévet zárt az Xbox

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft videójátékos részlege történetének második legjobb negyedévét zárta, viszont a belső elvárásoktól elmaradnak az eredmények, és konkrét számokat se várjunk.

A Microsoft tegnap tartotta meg a negyedéves pénzügyi értékelését, amelyben a teljes cég teljesítményét értékelték az előző év azonos időszakához képest. A cég pénzügyi évének utolsó negyedéve június 30-án ért véget, a mérési adatok is az addig a napig elérteket tartalmazzák.

Maga a Microsoft nem hozta az elvártakat, úgy az eszközök (-20%), mint a szoftver (-12%) terén csökkentek az eladások, a felhő (+2%) az egyetlen, ami növekedni tudott.

A videójáték divízió összességében 1%-kal növekedett az előző évi mérésekhez képest, ami így is 3.5 milliárd dolláros bevételt jelent, de ez továbbra is csak a második legjobb negyedév az Xbox történetében.

A Game Pass bevételei is növekedtek 5%-kal, amit a külső fejlesztők és kiadók tartalmainak tudnak be. A konzoleladások 13%-kal estek vissza, ezt érdemes lesz újra megnézni majd így, hogy a régi Call of Duty és Gears of War-játékok szervereit rendbe hozták, és számos helyen egyszerűen elfogyott az Xbox Series X.

Itt jönne még egy másik fontos adat: az Xbox Game Pass előfizetők száma, azonban Satya Nadella vezérigazgató nyilatkozatában ilyen adat nem szerepel. Azt megerősítette, hogy a játszott órák terén 22%-kal több időt töltenek a játékosok a szolgáltatással, mint egy évvel korábban. Érdekes lenne pedig tudni, hogy hogyan állnak az előfizetői számokkal, a legutóbbi adat ugyanis még tavalyi januári, akkor 25 millióan fizettek elő rá globálisan.

13.
13.
delphijos
#12: Basszus, most öszintén, mit vártál ? Rittyentettél egy kommentet erre a cikkre, hogy "na most aztán nem akarod hallani a nem megy a bolt kommenteket mert íme, itt a bizonyíték". Amikor ez a cikk, és ezek a számok meg semmit se bizonyítanak, erről írtam. Aztán meg kommenteltél valamit, amit most se értek - hogy hogy jött ide, azt meg főleg - remélem más igen, akkor ez az én szegnységi bizonyítványom.

Egészségedre a kávé.
12.
12.
Doomsayer
#11: Köszi a kimerítő "Nincs kedvem már ezen vitázni" beszélgetést és az ennek szellemében íródott "gyógyszerre ittál" tartalmút is.

Most legalább eszembe jutott, hogy főzzek egy fimon kávét!
11.
11.
delphijos
#10: Itt mi történt ? Gyógyszerre ittál ? Komolyan nem vágom ez mi akar lenni.
10.
10.
Doomsayer
#8: Bob Chapek azért volt odatéve, mert az előző ceo nem akarta teljesen szélsőbalosra és szívárványszínűre festeni a diznit. Aztán jött a Chapek, aki meglépte és olyan sikeres lett a bolt, hogy kb a felére csökkent a vállalat eredménye. Most pedig ezért mehet is a Chapek, nyakában a balhéval és majd azt is megmondják nekünk, hogy miért... De végül is úgy is fogalmazhatunk, igen, hogy "kozmetikázás" XD

És hát itt érdemes megemelíteni, hogy mindennel és mindenkivel ez lesz, aki az új irányt követi és az új jövőt hirdeti. Többek között ez is egy soron következő jó példa volt arra, hogy a nagy "világmegmentő és szeretet alapú" social engineering propaganda, illetve terror diktatúra képében ha összeáll a sok önző és gonosz érdek, abból sosem lesz szeretet és önzetlenség semmilyen iparban és politikában és helyzetben.

"Csontkürttel kürtölnek, arany deszkák hasadnak, földi férgek mozognak." -mondta Kosztolányi. Mi pedig nézhetjük, ahogy a számukra elhangzott kakasszó után egymást zabálják fel a férgek.

Mindezt úgy mondom, hogy az ágyam helyzetéből adódóan csak jobb lábbal tudok kelni. Iszok is egy kávét :)
9.
9.
zoli12i
#2: Ez a bruttó bevétel, tehát a valós számot nem tudod, hogy mennyi a nyereség. Valószínüleg semmi az MS kiadásait nézve.
8.
8.
delphijos
#2: Nincs kedvem már ezen vitázni, de olvasd már el rendesen legalább ezt a cikket.
Például: "A Game Pass bevételei is növekedtek 5%-kal" "3.5 milliárd dolláros bevételt jelent" Az hogy a BEVÉTEL nőtt, még semmit nem tudunk mekkorák a kiadások, és hogy azok mennyit nőttek. Senki se mondta hogy csődbe menne az MS, de ezek a cégek értenek azért a kozmetikához, ha mást nem azért vonnak össze területeket, hogy az egyik kompenzálja a másikat, és így összességében szebb legyen a kommunikáció. Csak példaként, Bob Chapek eltávolítása a Disney éléről - és most még valami vizsgálat is folyik - pont amiatt volt, hogy úgy kozmetikázták a D+-t hogy nagyobb üzletnek tűnjön mint amekkora. Mivel nem látok bele az MS pénzügyeibe, nem tudom megmondani hogy mennyire jó a helyzet, de pusztán ebből a cikkből semmiképp se az jön le amit te itt előadsz, hogy "na most látjátok milyen jól hasít a biznisz, mit okoskodtok itt". Ami ebből kiderül, az annyi hogy legalább a BEVÉTEL nőtt a gamer diviziónál. De azért tartok tőle, hogy pont ez alatt az egy év alatt ahol mindennek felment az ára, a költségek is nőttek. Senki se prognosztizál csődöt, főleg nem elemeznék full laikusként pár szám alapján egy ilyen céget, de ebben én sehol nem olvastam hogy hatalmas haszon lenne a GP , vagy a gamer részleg, és kussoljak, mert itt a bizonyíték.
7.
7.
delphijos
#5: Bakker, a cikkben is benne van.

“A konzoleladások 13%-kal estek vissza, ezt érdemes lesz újra megnézni majd így, hogy a régi Call of Duty és Gears of War-játékok szervereit rendbe hozták, és számos helyen egyszerűen elfogyott az Xbox Series X”
6.
6.
negyven2
#4: Igen ezt én is olvastam... de a valóság az, hogy ez így nem igaz... sőt másképpen se. Ez az egész történet, hogy felvásárolták a készleteket, egy Xbot-os (ők pont olyanok mint a Pony-k, vagyis a saját platformjukon túl nem látnak) twitter figura kezdte el terjeszteni, amit más hasonló gondolkodású egyének tovább osztottak. Bár annyi igaz, hogy arányaiban az USA-ban még bizonyos értelmében nehezebb Series X-hez hozzájutni, mint PS5-höz. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kapni, csak az üzletláncok kisebb készlettel rendelkeznek, így hamarabb elfogy.

Az viszont igaz, hogy az Xbox Store-ban (digitális), a top 20 aktuálisan legjobban fogyó játék közül 9 CoD, és ezekből 6db X360-as cím! Ráadásul az első 10 helyezett így néz ki:

01. CoD: BO II (X360)
02. CoD: MW 2 (X360)
03. CoD: BO (X360)
04. CoD: MW3 (X360)
05. NBA 2K23 (XO)
06. CoD: MW II Cross-Gen Bundle (XO/X|S)
07. CoD: BO III Z.C. Edition (XO)
08. RDR2
09. CoD: WaW (X360)
10. NBA 2K23 (X|S)
5.
5.
crytek
#4: Ezt ki mondta hogy ilyen van?
4.
4.
delphijos
Nekem az egészben az a bizarr ( bár ki tudja, nem vagyunk egyformák ) hogy emberek tömegei SX-ért rohannak a boltba régi COD-okkal tolni…..
3.
3.
crytek
#2: Az hogy a MS-nak a third party eladás hozza a zsetont szerintem azt senki nem vonta kétségbe ugye a ms is 30%-ot hoz le mint a steam és a többi (biztos ott is van kedvezmény mint steamen hogy x eladás után már csak x százalék ezt nem tudom)
De ettől függetlenül még a game passba beleölt pénzt nem biztos hogy a GP maga "300ft-os" havidíjával (ha már te is ezt említed) visszahozza. És amikor bukásról beszélnek nem a third party eladásokról beszélnek hanem a game passról..
2.
2.
Doomsayer
Videojáték divízió 3.5 milliárd dolláros bevétel, azaz 3500 millió dollár NEGYED ÉVES bevétel (és ugye "csak" 1%-ot növekedett). Úgyhogy ennek az ismeretében legalább egy napig ne kellene azt olvasnom, hogy mi és mekkora ráfizetés a micro-nak, hogy hogyan nem működik az, amit csinálnak, meg mekkora csőd a biznisz. A videojáték divízió az pont az a terület, ahol gyártják a *nagy bukás* játékokat és teszik bele a *semmirekellő* tartalmat a *300 forintos* Game Pass-be, ami *senkit* nem érdekel. Ez az 1%-os növekedés most mindezzel a nagy bukással, amiről nap mint nap olvashatunk, most éppen 3 hónap alatt 35 millió dollár növekedést jelentett. Az annál is több, mint amit én keresek negyed évben.

Na mindegy, este visszanézek és megnézem azokat az elemzéseket, amik ezen számok alapján simán csődre prognosztizálják őket. :)
1.
1.
crytek
Amint az acti blizzard összes benne lesz a GP-ban egyből db-számos előfizető adatokkal fognak haknizni az biztos :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...