Frissítve: Leépítések érték a The Callisto Protocol fejlesztőit

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
A The Callisto Protocol nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Miután a Striking Distance Studios csapata végzett a megígért DLC-kkel is, a vezetőség ajtót mutatott számos eddigi munkatársnak.

A Dead Space újgenerációs továbbgondolásának ígérkezett a The Callisto Protocol, végül azonban egy több sebből vérző, gyakran frusztráló játék lett a Striking Distance Studios első horrorjátéka. Úgy tűnik, hogy a fejlesztőcég fejesei némi átszervezéssel zárják le a stúdió történetének ezt a fejezetét - átszervezés alatt pedig csoportos elbocsátásokra kell gondolni.

Habár egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány illető érintett az ügyben (a stúdió nem hozott nyilvánosságra hivatalos közleményt), a VGC szerint azonban legalább hat személy jelezte a LinkedInen, hogy már nem dolgoznak a Striking Distance Studiosnál. Az elbocsátott fejlesztők közt akad egy producer, egy gyártáskoordinátor, pálya- és környezettervezők és legalább egy VFX-animátor is. Egyszóval a fejlesztőbrigád sűrűjét érintették az elbocsátások.

Egyelőre nem tudni, hogy mit tartogat a Striking Distance Studios jövője. A fejlesztőbrigád felett strázsáló kiadó, a Krafton 5 millió eladott példányt várt a The Callisto Protocoltól, a jelenlegi állás szerint azonban az is kétséges, hogy a játék az év végéig eléri majd a kétmilliót. Reménykedjünk benne, hogy a következő projektjük ennél sikeresebb lesz!

Update! Összesen 32 főt bocsájtanak el a cég "áramvonalasítása" miatt.

5.
5.
KopyAti
#3: Azért utólagos engedelmeddel futhatok egyszer én is szopra, nem? Egyébként kösz, hogy így láttatlanban pálcát törsz felettem. Ezért egy húha anyád járna, de inkább mégsem.
4.
4.
sanada
#2: Lehet nem véletlenül nem teljesítette a kitűzött célokat ez a "jó játék".
3.
3.
Spazz Maticus
#2: Ez inkább helyesen úgy hangzana hogy :
Vicces látni hogy egyes moslékokra milyen relevánsan reagál a játékospiac, míg más moslékok meg a sokadik részeket is megérik.

Mondjuk amíg ilyen számban vannak jelen a piacon ilyen "tudatos" vásárlók" mint az első hozzászóló, akik látatlanban vesznek deluxe editiont úgy hogy utána bevallottan fél évig hozzá sem nyúlnak, mert még csak nem is annyira érdekli őket, addíg ebben a jelenségben logikát szerintem nem igazán kell keresni...XD



2.
2.
crytek
Vicces látni (ami egyben szomorú is) ,hogy ilyen jó játékok elhalnak más mosléknak meg a sokadik része is megjelenik.
1.
1.
KopyAti
Jót tett volna a játéknak, ha egy évvel később jelenik meg. Elkapkodták. Pedig elővásároltam a deluxot, s még mindig várja, hogy játszak vele, de amíg van más, ami érdekel, nem visz rá a lélek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...