Launch traileren a ma debütáló Baldur's Gate III

Link másolása
A Larian legújabb videójátéka, a Baldur's Gate III a mai napon nyitotta meg kapuit a játékosok előtt: a buli indulásához pedig még egy vadiúj előzetest is kaptunk!

Egy édes kis hörcsöggel és persze pazar látvánnyal dobta a nagyközönség elé a Baldur's Gate III utolsó előzetesét a Larian. A PC-s verzió a mai napon debütált világszerte, azonban a PlayStation 5 konzolokra érkező játékra még várnunk kell egészen 2023. szeptember 6-ig. 

Nézzétek meg ezt a rövid kedvcsinálót, mielőtt belevetitek magatokat a Baldur's Gate III-ba! 

A Baldur's Gate III már elérhető PC-n, induljon a buli! 

24.
24.
Spazz Maticus
#23: Ez a hozzászólásaod szimpla mellébeszélés, de hagyjuk...

Tényleg off. Nincs értelme.
23.
23.
Obi Wan Kenobi
#21: Azért mert a szövegértés folytonos számonkérése egy kiút abból, hogy vagy nincs igazad és igyekszel belepréselni valami értelmet, amit a másik nem ért és emiatt ideges, vagy csak a beszólás kategória poént igyekszik elütni az illető egy ilyen gyors Joker kártyával hogy a másik nem érti.

Mondom, még mindig nem azzal volt a gond hogy a másik nem értette amit írtál. Pontosan értette, ahogy én is értettem. A stílussal volt a probléma, amit tovább tolsz még mindig
22.
22.
delphijos
#21: Azért annyit megjegyeznék, hogy az első kommented után - ami amúgy szerintem se irónia , szimpla beszólás - nehéz értelmezni a következőt hogy azt ugyan mennyire komolyan gondolod, és hogy pontosan mi a problémád ezzel a játékokban. A BG amúgy szerintem mindig is az átlag fölött volt abban ahogy a társak egymáshoz való viszonyát kezelte. Ennél jobban én csak azt “élveztem” amikor a Darkest Dungeon-ban a csapattag konkrétan lenyúlta a loot-ot.
21.
21.
Spazz Maticus
#20: ..."hogy amikor bármely fórumon előkerül ez a -kiemelem nem csak tőlem, hanem bárkitől- szövegértés számonkérése téma"...

Látod, pont ez a bajom. Így nehéz lesz meggyőzni hogy az én "arcom és mellényem" a baj, nem az értő olvasás hiánya XD...
20.
20.
Obi Wan Kenobi
#19: Valószínű ha majdnem mindig előkerül, akkor nem a téma váltja ki, hogy mindenki megkér, hogy tessék lejjebb adni a mellényből, hanem a stílusod :)
19.
19.
Spazz Maticus
#18: Túltárgyaltuk.

Részben igazad van, bár ezt én nem igazán egy adok kapok-ként fogom fel mint ahogyan te is megjegyzed, hogy
ugymond "visszakapok" barmit is, az irónia maga a szubjektív humor. Azt elismerem hogy az első megszólalásom egyeseknek nem az, de látod igy is "el lehet küldeni engem a p#csába" érte mint te, - hozzateszem ez így nekem rendben is van, nalam ez nem okoz semmilyen "törést a lelki világomban"- értve amit mondok, mert így van, nekem meg ez volt a bajom hogy : "Nem, nem ertik" amit mondok. Hogy elsőre nem az még rendben, de hogy sokadjára sem...

(Mellesleg - minthogy ez is kifejezetten szubjektív dolog - én nem tudnék egy normálisan megcsinált szerelmi szálat felsorolni az elmúlt 20-év ilyen stílusú játékaiból, annak ellenére hogy szeretem őket, de ezért emeltem ki azt többször is, hogy :szerintem)

Tehát részemről a fáklyás menet, de véleményem szerint itt tovabbra sem az "irónia inflálásáról" meg más "szövegértésenek szarozásáról" volt itt szó, hanem annak az abszolute nem értéséről illetve hiányárol ami egy komoly probléma...

Úgyhogy maradjunk annyiban : Én is valóban "visszavehetnék az arcból" (Bár számomra ez egy érdekes dolog, hogy amikor bármely fórumon előkerül ez a -kiemelem nem csak tőlem, hanem bárkitől- szövegértes számonkérése téma, valahogy mindíg ez a reakció...XD), más meg megtanulhatna felnőtt korára értően olvasni, mielőtt mással vitatkozni kezd.

Szerintem nem olyan nagy kérés ez, és az "archoz" semmi köze...

Részemről off.
18.
18.
Obi Wan Kenobi
#17: Nem az volt az elsődleges probléma, hogy nem értették amit írtál, hanem az, hogy milyen leereszkedo stílusban írtad. Igen. Leereszkedő volt.

Egyébként ha meg Te veszed elő azt, hogy "hány évesek, hogy erre igényük van" akkor ne lepődj meg ha visszakapod. Nem nem értik, teljesen értik mire gondoltál (mellesleg szerintem is a legtöbb RPG-ben van egy jól kidolgozott ilyen szál, a többit pedig megkapod mint a választás illúziója).

Azok után pedig, hogy még le is írtad, hogy oké bocs, felteszem felismerve, hogy tényleg egy kicsit fasz volt ahogy megfogalmazták (ennek semmi köze nem volt a szerinted "iróniához"), nekiálltatok a többi kommentelő szövegértését szarozni. Szerintem teljesen jogos amit kaptál, kicsit visszább kéne venni az arcból, ha pedig rád szólnak akkor nem szarrá inflálni az irónia szót. Ami egyébként mellesleg nem is ezt jelenti.
17.
17.
Spazz Maticus
#13: Ugyanez a tapasztalatom, de ne menjünk ebbe bele, nem ide tartozik. :)

Jellemzően itt is a " Bántják a kedvenc játékaim" szintig jutott el náluk az amit írtam elsőre és azóta is, hozzászólásaim bármely egyéb aspektusait figyelmen kívül hagyva.
Megszoktam már, 10-ből 8 fórumos "párbeszéd" ilyen szokott lenni.

Én tisztelem a türelmedet hogy a mai napig próbálsz ilyen esetekben az általános iskolai tanárok munkáját végezve a szintnek megfelelően tőmondatokban kommunikálni, én erre alkalmatlan vagyok, inkább hagyom az egészet a francba mint most is...XD
16.
16.
Spazz Maticus
#14: És az általad bemásolt tőlem irónikusnak szánt megjegyzésre kapott válaszra egyébként így folytattam : "Oké, bocs. Nincs ebben semmi kivetni való. Csak másképpen látjuk".

S bár ezen párbeszéd nem köztünk zajlott, azóta te és "DragonBleacPiece" kolléga személyes sértésnek véve első megjegyzésem vonjátok kétségbe "értelmi/érzelmi" képességeimet úgy, hogy már más is megszólalt hogy igazábol a szövegértésetekkel van probléma.

Most mit mondjak erre ? XD...

15.
15.
Marxista
#14: Az említett beleszállós válasz már nem erre jött, hanem arra amiben kibontotta a kolléga a véleményét. Az én hozzászólásom is arról szólt.
14.
14.
hedzsooo
#13: "Nem tudom hány éves lehetsz hogy ez neked egy ilyen játékban fontos dolog, de megnyugtatlak lesz "románc". Még akár medvével is qrhatsz...XD"

Ennyit irt legeloszor. Nektek lehet hogy ez 1 remekmunek szamit, kivalo irasnak ironia terueleten. Szerintem viszont meg van baj a fejevel, illetve inkabb az jott le hogy csak a sajat maga valos/erzelmi korat mutatta be nekunk vele. :)
13.
13.
Marxista
#12: Itt már csak az a kérdés maradt, hogy kötekedő kolléga valóban nem tud szöveget értelmezni, vagy csak nem akar...
Azt vettem észre a munkám kapcsán, hogy az emberek nagy része nem tud szöveget értő módon olvasni. Gyakran egyszerű kijelentő mondatok értelmezése is gondot okoz sokaknak.
Én pl. már bizonyos embereknek pontokba szedve, pár szavas kijelentő mondatokra bontva írom meg a mondanivalómat, mert tudom, hogy az ilyen megfogalmazás esetén van esély arra, hogy felfogják a lényeget :D
Nekem tökéletesen lejött, hogy mit írtál, de vannak olyanok is, akik simán csak szeretnek beleszállni valakibe, mert ettől lesz jó a napjuk...
12.
12.
Spazz Maticus
#11: "A fortnite generáció szülötte" mondod ezt, miközben az alapvető szövegértés is problémát okoz, viszont enélkül is merhetetlenül felháborodva válaszolsz...XD

Hát persze, azért fogalmazok így hogy -idézem újra, hátha feltűnik -:"...sikerül ezt végre olyan szinvonalon, olyan érettséggel ábrázolni, és a történet szerves részévé tenni...", mert 4k-s pornót szeretnék.

Így szokta ezt megfogalmazni egy tipikus fortnite gen. szülött, igen....XD

Amúgy ja, 1984-ben kaptam az első c64-em azóta játszom, azt a bizonyos kultikus regényt ezen évszámú címmel nem sokkal utána már olvastam, könyvtárbérletem van, tavaly költöztünk új lakásba, és az egyik legnagyobb bánatom hogy Boris Vian, Günter Grass, Mika Waltari, Ray Bradbury, stb, stb sorozatok maradnak dobozban mert nem tudom őket hova rakni...

Visszatérve a témához, ajánlanám azokat a mémvideókat figyelmedbe, amikben egy-egy ME, DA "szerelmi szálat" mutatnak végig, hogy milyen párbeszédek sorozatával lehet eljutni egyes karakterekkel a romantikus, vagy ágyjelenetekig.

Ugyanis hozzászólásom eredetileg arról szólt, hogy ezeket milyen borzasztóan sekélyesnek és gyengének tartom ezen játékok történetvezetéséhez képest, 4k-s, vagy bármilyen pornó igényére itt te, meg a gyenge szövegértésed asszociál egyedül. ;)





11.
11.
DragonBleacPiece
#8: azért mert te a fortnite generáció szülötte vagy és nem tudsz értelmezni érzelmeket és érzéseket párbeszédeken keresztül - se egy könyvet végigolvasni pl - nem jelenti azt hogy más is ennyire degenerált hogy 4k átvezető videók kellenének neki pornóval. rpg gamekben ahol sok karakter van és a játékos szívéhez nőnek mindig kellemes meglepetés a beleszőtt románc, legyen az mellékküldetés, vagy a gameplay során a party egymáshoz fűzött megjegyzései stb. Arcanumban a karaktered karizmája ha magas volt, a fővárosi örömlányok leszólítottak az utcán, ha ogre voltál akkor nem, és nem kellett pornójelenet se meg 16x AA testnedvek hogy értse az ember miről van szó.
10.
10.
Doomsayer
#7: Amikor ezt írtad, már javában benne voltam egy órája + egy laza 50 perces karakterkészítés után :) Amikor földet értünk, a legelső a achievement még csak a játékosok 0.1%-ának volt meg. Most már ez a szám 30.3% - de lesz ennél több is. Egyébként 472 ezer lett a peak tegnap este 11 körül, de addigra már aludtam, mert ma korán kellett kelnem. De a ma délutánihoz erőtelejesen hozzá fogok járulni, meg a szombatihoz is. ... stb Zseniális a játék, már az összes konzol ki van húzva a konnektorból, csak az asztali gép meg a Deck van használatban.

szerk: Ja, akinek kell a CH1 talán legkomolyabb kétkezes kardja (Everburn Blade 2d6 slashing + 1d4 fire), az ne felejtse el rögtön az elején kiszedni a commanderből, amivel a mind flayer harcol
9.
9.
Spazz Maticus
#6: Nem jött át az irónia úgy látom.
Alább leírtam, mit gondolok erről.
8.
8.
Spazz Maticus
#5: Oké, bocs. Nincs ebben semmi kivetni való, Csak másképpen látjuk.

Én is szeretem a ME, es a DE sorozat játékait, (az AC-t a 2, és a Black Flag kivételével már nem igazán), ezt a game-et is nagyon várom, de én ezeken a "románcokon" eddig max. röhögni tudtam.

Ebben a formában ahogyan ezt ilyen játékokban ábrázolják abszolute felesleges, felszínes, és rendszeresen a történet leggyengébb részei ezek számomra.

Ha most esetleg itt a BG3-ban először sikerül ezt végre olyan szinvonalon, olyan érettséggel ábrázolni, és a történet szerves részévé tenni, hogy az pubertás kor felett is értékelhető legyen azt értékélni fogom, de bocs nekem eddig ezekről ez a véleményem. Mea culpa ;)
7.
7.
hedzsooo
Mar tobb mint 300 ezren jatszak egyszerre, csak a Steamen online/bejelentkezett fiokkal. Es meg rengetegen le sem tudtak tolteni, nekem is meg kb. 1 ora kell hogy az egesz lejojjon es kezdhessem vegre a teljes jatekban a kalandozast. :)

Orulok, h ugy fest nagyon sikeres jatek lesz, pl. meg a Witcher 3-at, TES V: Skyrim-et sem jatszottak egyszerre ennyien a Steamen. Szoval ez tuti jol fogyott, + eddig a visszajelzesek osszessegeben nagyon jok, persze mivel PC, vannak teljesitmeny problemak a zsufoltabb helyeken de ezt szerintem 1-2 het alatt kikalapaljak. Mar csak azert is 1-2 het eleg kell legyen neki, mert a modder bazisa is hatalmas, mar most, koszonhetoen a szinten sikeresen nyitott, illetve a mai napon zarult EA-verzionak.

Amennyiben tenyleg olyan jo a fogadtatasa a BG3-nak mint az en + szerintem meg paran sejtjuk, akkor minden bizonnyal a Larian studio meg a jovoben is okozhat nagyon kellemes meglepeteseket nekunk! :)

Szerk.: A kommentem irasa elott raneztem h mennyien jatszak egyszerre Steamen, most a megirasa utan, par percre mar felment a szam 300-rol 350 ezerre... Nem lennek meglepve, ha elernek meg a vegen az 1 millio jatekost is, akik egyidejuleg fogjak jatszani csak a Steamen keresztul. 1 ora mulva en is csatlakozom a bagazshoz! :D
6.
6.
hedzsooo
#4: Nem tudom hany eves lehetsz de a romanc nem mindenkinek 1enlo 1 szimpla qrassal... :-)
5.
5.
Shao Kahn
Én csak kedvelem a Dragon age , Mass Effect, Assassin's creed románcait.....
4.
4.
Spazz Maticus
#3: Nem tudom hány éves lehetsz hogy ez neked egy ilyen játékban fontos dolog, de megnyugtatlak lesz "románc". Még akár medvével is qrhatsz...XD
3.
3.
Shao Kahn
Ja, és még azon töprengek, a játékban vajon lesz-e románc lehetőség a karakterek között?
1.
1.
Shao Kahn
Engem nagyon zavar a játék helyigénye. Úgy tudom PC-n is hatalmas, de PS5-ön (nekem úgy kell) vajon hány giga hely kell neki majd?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...