Továbbra sincs ellenszer a Baldur's Gate III sikerére

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 5.
  • Hír
Link másolása
Pont tegnap írtuk, hogy milyen látványos rajtot vett a Larian cRPG-je, ám egy nappal később további rekordokat húzott be a Baldur's Gate III. Sokkal jobban debütált a játék, mint anno a Skyrim vagy a Fallout 4.

Elképesztően sikeres a Baldur's Gate III a Steamen, nemcsak a premier napján, 24 órával később is tovább nőtt az érdeklődés utána. A Larian legújabb RPG-je, még a Bethesda nagyágyúit, a Skyrim és a Fallout 4 nyitányát is felülmúlta a Valve rendszerében, de már most többen játszottak vele, mint bármikor bárki az említett két játékkal egyidőben.

Jelen pillanatban a Baldur's Gate III már 532 ezer egyidejű játékosnál jár, ezzel a 11. legjobb a platform történetében, közvetlenül az Apex Legends előzi meg. Ami pedig az egyjátékos szerepjátékokat illeti, csak az Cyberpunk 2077 és az Elden Ring van előtte. Az idei évben pedig a második legnagyobb startot produkálta, csak a Hogwarts Legacy előzi meg.

A siker nem lehet felhőtlen, hiszen a Larian is elismerte, hogy sokan mentési hibákra ütköztek. Szerencsére a fejlesztők időben kapcsoltak és már elérhető az első gyorsjavítás, amely a cross-save problémáit orvosolja, és még több mint 150 kisebb-nagyobb bugot. Köztük összeomlásokat, továbbhaladást gátló malőröket és így tovább. A teljes lista végiggörgetése is embert próbáló feladat.

5.
5.
Doomsayer
Jelen pillanatban 707.485-en toljuk Steam-en :) Azért ez korrekt.
3.
3.
tyber16
#1: Csak digitális megjelenés van eddig. Gyűjtői kiadást lehetett (de lehet még most is lehet) rendelni a Larian honlapján de ott is csak egy kódot kapsz. Mivel a Divinity Original Sin 2 később jött konzolra mint definitive edition ezért mivel a Baldur's szinte rögtön kijött konzolra így nem valószínű, hogy lesz lemezes változat.
2.
2.
hedzsooo
Cross-save nekem nem kell, igy szerencsere nem is akadt gondom a mentesekkel sem, kurta jo lett! Nem hittem h a teljes jatek meg mutatosabb is lesz mint a korai kiadas utolso verzioja, de sikerult 1 szep nagy lapattal meg ratenniuk, fokozniuk! :D Es eddig nalam sokkal jobban fut mint a korai verzio, igaz, nagyo-nagyon nepes helyeken meg nem jartam.

Nekem csak a modokkal kell vigyaznom, hogy ne okozzanak galibat! XD :D
1.
1.
Shao Kahn
Ha már Baldur's gate 3, had kérdezzem meg hogy meg fog jelenni dobozosan PS5-re, vagy csak digitálisan?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...