Jövőre bezár az Xbox 360 alkalmazásboltja

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 17.
  • Gyászhír
Link másolása
Jövő júliusban hivatalosan is lehúzza a rolót az Xbox 360 boltja - ezt maga a Microsoft erősítette meg. A Marketplace 2005-ben nyitotta meg a kapuit, és éppen nagykorúvá vált.

A Microsoft szomorúan jelentette be, hogy az Xbox 360 digitális piactere, amely 2005-ben, a konzol premierjekor indult, hivatalosan 2024. július 29-én végleg bezár. Sőt, jelenleg már játékokat, DLC-ket és egyéb szórakoztató tartalmakat sem vásárolhatunk a menüből elérhető boltból, vagy a Marketplace weboldalról. 

A fent említett dátum után a Microsoft Movies és más TV-alkalmazások is elsötétülnek, ebből az következik, hogy a könyvtáradban meglévő tartalmakhoz sem férhetsz hozzá. Ha eddig nem tetted volna, és két generációval korábbi Xboxod van, itt az ideje a váltásnak.

Szerencsére a visszafele-kompatibilitásnak hála az Xbox 360-as játékok továbbra is megvásárolhatók és játszhatók Xbox One-on és Xbox Series X/S-en, még akkor is, ha korábban Xbox 360-on vetted meg őket. A tartalmak újra letölthetővé válnak, amint konzolt váltunk. Elemzők szerint viszont van ok az aggodalomra: a bolt bezárásával 220 digitális játék tűnhet ez az éterben - olyan címek, amelyekkel nem működik a visszafelé kompatibilitás.

"Rengeteg minden változott az Xbox 360 2005-ös piacra dobásra óta. A technológia fejlődött, a játékosok elvárásai is változtak, így most arra koncentrálunk, hogy az Xbox Series X/S legyen a legjobb hely a játékra - most és a jövőben is!" - olvashatjuk a Microsoft közleményében.

Fontos tudni, hogy az Xbox 360-on elérhető online multiplayer továbbra is elérhető marad, mivel csak a digitális bolt húzza le a rolót - feltéve, ha az adott játék kiadója továbbra is üzemelteti a szervereket. Ezen kívül a felhőalapú mentéseink is elérhetőek lesznek Xbox 360-on, vagy átvihetők a következő generációs konzolokra.

2.
2.
crytek
Akkor az utolsó hónapban nyomni kellene valami all in 90%-0s offot a storeban ,hogy még a halott játékeladások egy utolsó taroljanak..
1.
1.
Heldengeist
"itt az ideje a váltásnak"

Miért lenne? Ugyanúgy bedobod a lemezt és játszol, mint eddig. Nem mintha az utóbbi ~10 évben annyi minden megjelent volna rá. A szerver lelövések inkább az újabb konzoloknál lesznek problémásak. Magát a gépet online aktiválni, online DRM, day1 patch nélkül használhatatlanul bugos játékok. Ez a 7. generációban még nem volt általános.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...