Hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo Legion Go

  • Írta: szlav
  • 2023. szeptember 1.
  • Hardver
Link másolása
Minden pletyka igaznak bizonyult, a Lenovo hivatalosan is bemutatta a saját Steam Deck-kihívóját. A Legion Go névre keresztelt handheld PC októberben kerül a piacra. Lássuk, mit tud!

Több szivárgás után végre hivatalosan is lerántották a Lenovo Legion Go-ról! A nem is olyan aprócska handheld gaming PC a Steam Deck és az Asus ROG Ally legújabb kihívója lesz, és habár a 799 dolláros árcédulával nem ez lesz a legolcsóbb kéziszámítógép, a fedél alatt lévő hardver ezt abszolút megindokolja.

A 8,8 hüvelykes QHD+ Lenovo PureSight Gaming kijelző 1600p-s minőségben, akár 144Hz-es sebességgel hozza a tenyerünkbe a kedvenc PC-s játékainkat - túl sokat teketóriáznunk sem kell, hiszen a gépen Windows 11 fut majd. Az AMD Ryzen Z1 szériás processzorral és RDNA 3-as GPU-architektúrával szerelt chipset, illetve a 16GB 7500Mhz-es LPDDR5X memória gondoskodik a tisztességes teljesítményről.

A háttértárat 521GB-os vagy 1TB-os PCIe Gen4 SSD fedezi, de a készülék további 2TB tárhellyel bővíthető lesz, hála a micro-SD kártyafoglalatnak. Egy ilyen meglehetősen vaskos készülék esetében természetesen mindig kérdés az akkumulátor kapacitása. A pontos mérésekre még várnunk kell, de a 49,2 Whr kapacitású akkumulátor, illetve a Super Rapid Charge Express gyorstöltési funkciója és a Power Bypass üzemmód jelenléte mindenképp bizakodásra ad okot.

Spéci funkciók terén pedig a fenti videón már láthattuk a kijelzőről lecsatlakoztatható irányítókat, a kijelző hátoldalán lévő támaszt, illetve azt, hogy a Legion Go támogatja a Legion Glasses AR-szemüvegek használatát is. A gépre természetesen szabadon csatlakoztathatunk egeret, billentyűzetet és más kontrollert is, az pedig csak a hab a tortán, hogy az Xbox Game Pass szolgáltatását is natívan támogatja a készülék.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...