Már készül a Stray filmadaptációja

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 6.
  • Cooltúra
Link másolása
A Blue Twelve és az Annapurna Interactive díjnyertes játékát igazi animációs veteránok készítik majd el, és nem ez lesz az indie címekkel foglalkozó kiadó egyetlen játéka, amelyikből adaptáció készül majd.

Az Entertainment Weekly-nek adott rövid interjúban beszélt Nick Bruno és Chris Wedge a készülő projektekről. Ha a két úr neve nem is ismerős, valószínűleg az alkotásaik igen. Bruno a nemrég megjelent Nimona társrendezője volt, de neki köszönhetjük a Kémesítve, A zöld urai és Horton című animáció filmeket is, amelyekben animátorként dolgozott. Wedge nevéhez a Jégkorszak-sorozat megalkotása kapcsolódik, de ő rendezte a 2005-ös Robotokat is. A két veterán számára ráadásul a közös munka sem ismeretlen, a Blue Sky Studios 2021-es bezárásáig együtt dolgoztak.

Most pedig az Annapurna Animation első saját gyártású animációs filmjének, a Nimonának sikerén fellelkesülve az Annapurna Interactive kiadásában megjelent játékok adaptációjára akarnak ráfeküdni. Ebből az első, amelynek munkálatai már aktívan folynak, a 2022-es Stray lesz. A kóbor macska és robot B-12 közös kalandjában úgy ismerhetjük meg az emberi lélek mélységeit, hogy egyetlen élő ember sincs a játékban. A kérdés, hogy hogyan fogják tudni átültetni a játék hangulatát a filmvászonra.

A kihívás Robert Baird és Andrew Millstein, az Annapurna Animation vezetői szerint az egész cég mozgatórugója. Maguk a játékok is kreatív puzzle-ök már a készítés során is, a film pedig duplán az, mert egyszerre kell önállóan is értékelhető alkotásnak lennie, miközben hű marad a játékhoz és igyekszik visszaadni az abban megtapasztalható érzelmeket. A premier dátuma egyelőre nem ismert, de a készítők elárulták, hogy nem ez az egyetlen filmes projektjük, ami lehet egy másik adaptáció vagy pedig egy eredeti alkotás.

1.
1.
Zisten
Vannak a játékban izgalmas részek működhet a dolog,... de nem lesz egyszerű.
Sajnos sok eleme csak játékban működik. Kíváncsi leszek a vége ugyanúgy zárul-e le... vagy látunk valami többet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...