Ne is várjuk a The Elder Scrolls VI-ot PlayStation 5 konzolokra!

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. szeptember 18.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft egy nyilvánosságra került dokumentumából kiderült, hogy a hosszas huzavona után a The Elder Scrolls VI nem jelenik meg PlayStation 5 konzolokra.

Miután a Microsoft 2021-ben megvásárolta a Bethesdát, a következő The Elder Scrolls-videójáték sorsa igazán égető kérdés lett a játékosok körében. Phil Spencer már többször nyilatkozott úgy, hogy egyelőre nincs végleges döntés arról, hogy milyen konzolokra jelenik majd meg a The Elder Scrolls VI, erre most mégis rácáfolt egy nemrégiben nyilvánosságra került dokumentum. Az Axios riportere, Stephen Totilo osztotta meg az érdekes adatokat egy X-posztban, amik eredetileg a Microsoft FTC elleni perében voltak felhasználva. 

A dokumentum tartalmazza a bejelentett Bethesda játékok megjelenési dátumát és a platformokat, amiken elérhető lesz az adott cím. Itt értünk el az érdekes részhez: a The Elder Scrolls VI csupán PC-n és az Xbox Series X/S konzolokon jelenik majd meg valamikor 2026-ban.

17.
17.
zoli12i
#12: Annyira megmosolyogtató a kommentjeid :)
16.
16.
zoli12i
#14: Te nem a aTroll, Rain, MrGreyFox vagy ? xddd
Nyomulsz már itt is ? Csak a stílusod annyira hasonló.
15.
15.
MikeHock
Ezzel az elavult motorral akkor se kellenének a játékaik, ha ők fizetnének érte, nem értem mit kötik az ebet a karóhoz vele.
14.
14.
Dio papa
#13: Az megvan ugye, hogy a Sony akarta exkuzívvá tenni a Starfieldet? Innen nézve még tovább erősítette volna a pozícióját a Sony az MS kárára, emiatt lépett az MS... Egyébként meg az egész exlúzívosdi meg rohadt káros a játékosoknak, a sok Sony fanboi meg tapsikol neki.. :/
13.
13.
KopyAti
Nem hallottam olyanról, hogy megugrottak volna a box eladások a starfield miatt. Na ennyit a micro dollár milliárdjairól. Csókolom.
12.
12.
Doomsayer
#10: Lehet pörgetni ezt a lemezt, ha valakinek ez kell és hinni akar benne, de attól még nem olyan egyszerű minden, hogy "na majd a Sony egyik stúdiója megcsinálja". Mert akkor a Microsoft, vagy bárki másnak is az egyik stúdiója megcsinálna bármit, csak úgy csettintésre. God of War? Ghost of Tnemtom? Ahogy nem csinálja meg őket "majd az egyik stúdiója" a micro-nak, úgy nem fog tudni semmit megcsinálni a Sony egyik stúdiója sem. De nem azért, mert lenézném őket, mi tőbb, jó stúdiók vannak ott is. De egy csapatnak, ha van 10-20-30 éves tapasztalata valamiben + saját motorja +IP-je +assetek +írók +vezetők, akkor azt nem tudja más csapat minden tapasztalat nélkül csak úgy "majd megcsinálni". Arról nem is beszélve, hogy mennyire fontos faktor az idő/fejlesztési idő (na meg a pénz) a konkurálásnál. Ha *most* nincs a Microsoft-nak Silent Hill 2 Remake, vagy Death Stranding 2 a konzolra, akkor nem tud vele mit csinálni. Nem fogja hirtelen "megcsinálni" valamelyik stúdiójuk időre. A Sony sem tud mit kezdeni egy Bethesda RPG műfajú Bethesda RPG-vel, ha nincs neki már *most*. Ráadásul a szomszéd hírben ott van, hogy hány évre előre be vannak táblázva a kiadók/stúdiók a megjelenésekkel.
11.
11.
delphijos
#10: Eladás szempontjából az "igazi exkluzivok" egyedül a Nintendonál tényezők a többihez képest. Peresze ettől még lehet egy-egy cím pénzügyileg megérős. De ez más kérdés.
10.
10.
silkgoat
#9: Biztos faj penzugyleg, mert jo sokat el tudtak volna adni a konzolra, de azert a sony-nal a huzocimek az igazi exkluzivok amik messze verik az xbox fele "meh" exkluzivokat. Szoval ha a sony majd ugy hiszi hogy kell neki egy "olyan mint a TES" hat majd az egyik studioja megcsinalja. Nem lesz TES persze...de meg az is lehet hogy jobb lesz :D
9.
9.
crytek
#8: A sony már csak ilyen, ja nem! Elismerni sose fogják de fáj nekik a bethesda elvesztése is
8.
8.
silkgoat
Hat jo, akkor majd a sony talal valakit aki csinal neki egy PS-es TES-t. Lehet tovabb menni (raadasul a Morrowind ota kb lefele megy az egesz TES, mint szerepjatek, ugyanugy ahogy a Fallout is...persze akcijatekoknak egeszen jok)
7.
7.
Extol
Én nem tennék nagy összegeket a 2026-os megjelenésre, de ha az úgy igaz, akkor az eddig várttal ellentétben nagyon is közel van!
Annak fényében viszont hogy most indult el a fejlesztés, kissé rövidnek tűnik ez az idő arra hogy a TES 6 megrengesse a földet, de majd kiderül.
Az meg hogy nem jön PS-re, hát... Ez legyen azok gondja akik makacsul ragaszkodnak egy bizonyos platformhoz. Akik ismerőseim és konzolosok azoknak van mind két gépből.
6.
6.
markoci555
Egyfelől Starfield után várható volt, másfelől #1 komment, mire megjelenik, már minimum ps 6 lesz
a 2026-os dátumot meg nem tudom mennyire lehet biztosra venni, mikor eddig is 2028-2029-re volt belőve

a mellékelt kép meg elég gáz, ilyen tipikus skyrim modnak tűnik, ahol minél jobban eltorzítják a nőket, hogy így nézzenek ki, meg legyen minél nagyobb a mell
5.
5.
zoli12i
Ha olyan faxa lesz mint a séta szimulátor Statfield, akkor nem sokat veszítenek vele a PS6 tulajok.
4.
4.
Ooorky
#3: Az nagyszerű ha ez a motor marad, legutóbbi Starfield update óta olyan szinten beesik az fps Series X-en néha, hogy a legszebb pc-s időket idézi.
3.
3.
mephi
De most komolyan, tényleg azon agyalt bárki is, hogy ez a játék meg fog jelenni PS-re? Főleg egy Starfield után? Kétlem.
Az MS nem azért öntött egy halom pénzt ebbe a felvásárlásba, hogy a Bethesda PS-re is fejlesszen.
Zárójelben jegyzem meg, hogy elvileg a játékmotor maradni fog (persze foltozgatni, kalapálgatni fogják)...
2.
2.
crytek
A Ms nem bánja a strafild is "siker" ez pedig jobb lesz szerintem, így helyes döntés
1.
1.
Doomsayer
"nem jelenik meg PlayStation 5 konzolokra"

Nem is az, hogy mindenképp trollkodjak, de ha ilyen tempóban jönnek a Bethesda RPG-k, akkor PS5-re nem is fog kelleni senkinek, mert a PS6, vagy a PS7 előtt fognak már csücsülni a sztéjsönösök.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...