Leáll a Nintendo 3DS és a Wii U online támogatása

  • Írta: szlav
  • 2023. október 4.
  • Hardver
Link másolása
Egy korszak ér véget jövő áprilisban. Néhány fontos kivételt leszámítva hamarosan végleg elsötétülnek a Nintendo 3DS és a Wii U online játékai és szolgáltatásai.

A Nintendo közleménye szerint 2024. áprilisában végleg elsötétülnek a Nintendo 3DS és Wii U online szolgáltatásai. Ettől a szomorú naptól kezdve a két konzolon teljesen megszűnik az online multiplayeres játék, illetve az olyan online autentikációt igénylő funkciók, mint a különféle leaderboardok vagy más, az adott játék működéséhez szükséges internetes letöltések és adatcserék. A múltgenerációs gépek alól gyakorlatilag kihúzzák a távoli szervereket - egy korszak ér véget ezzel.

Némi öröm az ürömben, hogy egy-két apró, de annál fontosabb kivétel azért megmarad! Természetesen magát az eShopot továbbra is elérjük majd, vagyis a korábban már megvásárolt játékainkat, illetve azok frissítési csomagjait a későbbiekben is letölthetjük majd, de életben marad a 2013-ban indított Pokémon Bank is, ami a Pokémon X és Y óta engedi a felhőben tárolni a begyűjtött szörnyecskéket.

1.
1.
Extol
Egyre több korszak ér véget, vannak már a láthatáron más leállások/bezárások is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...