A jövő héten végre lezárulhat az Activision Blizzard felvásárlása

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 6.
  • Biznisz
Link másolása
Húsz hónapos huzavona, megannyi per, szivárgás és dráma után hamarosan lezárulhat a Microsoft 68,7 milliárd dolláros gigaüzlete az Activision Blizzard felvásárlásról. Lapértesülések szerint erre a jövő héten kerül sor.

A The Verge jelentése szerint a Microsoft 2023. október 13-án, pénteken várja a felvásárlás hivatalos lezárását, amivel véget ér a közel két évig tartó procedúra az Activision Blizzard akvizíciójáról.

A redmondi cég a közelmúltban átstrukturálta az Egyesült Királyságban kötött megállapodását, eladta a felhőalapú játékjogokat a Ubisoftnak, hogy elősegítse az üzlet megvalósítását. A helyi verseny- és piacfelügyeleti szervezet, a CMA előzetesen jóváhagyta az üzlet lezárását. Még máig, azaz október 6-ig volt a véleménykérések határideje, így a Microsoft végre lezárhatja 68,7 milliárd dolláros üzletet, feltéve, ha nincs további akadály az utolsó pillanatban.

A Microsoft eredetileg 2022. januárjában jelentette be szándékát az Activision Blizzard felvásárlására, de senki sem számított arra, hogy ez gyorsan végbe is megy. A felügyelő szervek és a Sony is többször is megvétózta a terveket. A megállapodás feltételei között az is szerepel, hogy a Microsoftnak 4,5 milliárd dolláros kötbért kell fizetnie a játékkiadónak, ha az üzlet mégsem jön össze.

Ha a nevezett időpontban pontot tesznek az ügy végére, akkor a redmondi szoftveróriásnak olyan frencsájzok kerülnek a birtokába, mint a Call of Duty, a Diablo, az Overwatch, a Warcraft, a StarCraft vagy épp a Candy Crush.

6.
6.
sasncore
5.
5.
crytek
"Crash Bandicoot and Spyro no longer guaranteed to appear on PlayStation, Xbox confirms"

Ki gondolta volna :)
4.
4.
crytek
#3: Addig ne aggódj amíg vannak a nagy nagy nagy okos megmondó cégek amik vétozhatnak bármit mert csak. Ki van ez találva, mindig védve lesz valaki valamiért há mer ugye nehogymár lehessen többszereplős piac..
3.
3.
csoki0619
El se hiszem, h végül hagyták tényleg megtörténni a felvásárlást. Bele se merek gondolni mennyi kenőpénzt osztottak szét, h ez végbemenjen. Na sebaj, az idő eldönti, milyen hatással lesz ez az iparra. Csak kicsit vicces, h az operációs rendszerek piacán is egyeduralkodó Micro meg közbe az mellett kampányol, h darabolják fel a Google-t, mert túl nőtt az összes konkurencián, meg versenyellenes módon jut előnyhöz. Bedarálnak, felzabálnak mindent és mindenkit maguk körül, de sosem elég, még több kell.
2.
2.
crytek
A game passom epekedve várja már a szerzeményeket
1.
1.
Daniel21
... és végre nincs több hír ezzel kapcsolatban! xd
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...