Nyilatkozott az Epic Games a heti ingyenes játékok sorsáról

  • Írta: szlav
  • 2023. október 16.
  • Biznisz
Link másolása
Az Epic Games Store indulára óta Time Sweeney bandája nem kevés pénzt beleölt abba, hogy hétről-hétre ingyenes játékokat szórhassanak a nagyérdeműnek. Na, de fenntartható vajon ez az ajándékosztás?

Az Epic Games Store 2018 óta egyedülállóan, heti rendszerességgel szállítja az újabb és újabb ingyenes játékokat, gyakran kettesével vagy hármasával. Mivel a digitális üzlet egy fiókregisztráción kívül semmi más kötelezettséget nem igényel a felhasználók részéről, elmondhatjuk, hogy ennél barátságosabb már nem is lehetne a rendszer a játékosok felé. Ennek azonban természetesen ára van: az Epic Games feltehetően elképesztő összegeket fizet azért, hogy fenntarthassa ezt a véget nem érő akciót - a jó hír pedig az, hogy a jelek szerint az ajándékosztás a későbbiekben sem fog elapadni.

Kyle Billings, a vállalat üzleti stratégiájáért felelős igazgatója, az Unreal Fest 2023 színpadán hozta szóba a programot, melynek köszönhetően a viszonylag még mindig fiatal digitális üzlet több mint 90 millió felhasználóra tett szert. Nyilvánvaló, hogy a drága mulatság az Epic részéről az ingyenes címek osztogatása, ezzel a stratégiával azonban rövid időn belül hatalmas aktív vásárlóközönségre tettek szert... ja, és persze a Fortnite sikere sem ártott az elmúlt években.

Billings kijelentette, hogy a vállalat taktikája nagyon is sikeresnek bizonyult, így már garantált, hogy 2023-ban végig, és azután is folytatódik a csütörtök délutáni játékosztás. Habár erről kifejezetten nem esett szó, egész valószínű, hogy karácsony környékén ismét beletapos a gázba az Epic: ha az elmúlt évek példáját követik, akkor idén is adventi naptár-szerűen hozzák majd az újabb és újabb játékokat december végéig.

2.
2.
crytek
"hatalmas aktív vásárlóközönségre tettek szert"

Valahogy ezt a hatalmas tömeget az általuk közzétett eladási számok nem igen igazolják.. De hát tudjuk ilyen körökben hogy megy ez ha szarban vagy is csak a kamut toljad attól hátha jobb lesz.. :)
1.
1.
hedzsooo
Apropo, az illusztraciokent hasznalt kepen, az Operencia c. jatek 1 igen kivalo magyar keszitesu tyutyerka! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...