Érkezik a System Shock 2: Enhanced Edition

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 20.
  • Bejelentés
Link másolása
A remasterelés a Nightdive Studios végzi, és az ígéretek alapján egy remek verziót kapunk nem csak PC-re, de konzolokra is. Aki megvette az első rész remake-jét valamelyik PC-s áruházban, ingyen kapja majd meg a remastert.

Közhely a System Shock játékok fontosságát ecsetelni. Az első rész minden technikai hiányossága ellenére elindított valamit, amit a 1999-es folytatás olyan szintre emelt, amire a mai napig úgy tekint a videójáték ipar, mint elérendő magasságra. Ha csak annyi érdemet tulajdonítunk a franchise-nak, hogy nélküle nem született volna meg a Bioshock-széria, már akkor is helye lenne a legjelentősebb játékok panteonjában.

Az idén megjelent System Shock remake után epekedve várták a rajongók, hogy a Nightdive kezelésbe vegye a második részt, igaz, az még mai szemmel is sokkal játszhatóbb, mint az első rész. Valószínűleg ezért választották azt, hogy remake helyett egy remasterrel állnak elő System Shock 2: Enhanced Edition címmel.

A felújított játék 4K felbontást és 120 fps-t is támogatni fog nem csak PC-n, de PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokon is. A fejlesztők KEX motorja fog gondoskodni nem csak látványról, de a problémamentes játékmenetről is, ugyanis rengeteg bugot kigyomláltak és javítottak a játék stabilitásán is. Ezen felül a co-op módon is fejlesztenek, de támogatást kapnak a rajongói tartalmak is, így bármilyen mod hozzáadható, legalábbis PC-n.

Egyelőre a célplatformok biztosak, a játék PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en várható, illetve a PC-s játékosokra a számos grafikai beállításon, modern funkción és mod támogatáson túl egy további bónusz is vár: aki megvette az System Shock remake-et Steamen vagy GOG-on, annak ingyenesen elérhető lesz a második rész remastere, igaz, kérdés még, hogy mikorra fog megjelenni.

4.
4.
Spazz Maticus
#1: Nekem dettó. :)
Nagyon nagyon örülök ennek, az 1-2 a mindenkori top-10-ben van és marad örökre, és az első remake-ja is idén nekem az év játéka, jöhet tőlem ezután is bármi...
2.
2.
crytek
Gondolom akkor ezzel is azt játszák majd mint az elsővel eladják megint azt jön a remake ebből is :)
1.
1.
Kamukaze
Köszi srácok, ez nekem a nap híre. Gyerekkorom egyik legmeghatározóbb és fosatósabb játéka volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...