Rekordot döntöttek a Microsoft játékbevételei az elmúlt negyedévben

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
Csak nem a Starfield volt a felelős ezért? De, bizony! A redmondi cégóriás közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült, hogy ennyire jól még soha nem fogytak a Microsoft játékai.

A Microsoft Xbox-divíziója rekordnak számító árbevételt ért el a júliustól szeptemberig tartó időszakban, ami részben a Starfield megjelenésnek köszönhető. A 2024-es üzleti év első negyedéves jelentésben a vállalat több mint 3,9 milliárd dolláros bevételt tett szert a játékokból. Ez a valaha volt legjobb eredmény egy olyan időszakban, ami nem a karácsonyhoz köthető.

A teljes játékbevétel 9 százalékkal nőt az előző év azonos időszakához képest, ami a Microsoft szerint a first-party címeknek és a Game Pass felhasználóbázisának növekedésének köszönhető. Csak az Xbox-tartalmakból és szolgáltatásokból származó forgalom 13 százalékos növekedést mutat, szóval rengetegen ugrottak bele az előfizetéses szolgáltatásba - nagy eséllyel a Bethesda sci-fi szerepjátékának kedvéért. A Starfielddel eddig 11 millióan játszottak - ennek körülbelül a felét PC-n.

Azonban a konzoleladások 7 százalékkal csökkentek a tavalyi év hasonló időszakához képest, de a Microsoft szerint nincs vész, a kiesést részben ellensúlyozták a magasabb árak. Pedig az 1 TB-os tárkapacitású Xbox Series S is a boltokba került ebben az időszakban.

Az Activision Blizzard bekebelezésével vélhetőleg még nagyobb növekedés várható a vállalatnál a következő időszakban.

5.
5.
Darkenkhal
#3: Szerintem erősen rásegít hogy több platformon lehet Ultimate game pass-el nyomatni és bizony a pc-sek is rásegítenek...Illetve nem csak az fps típusú játékok , hanem rts rpg és még egyebek is kelendőek...talán ez lehet taktikájuk plusz mikro tranzakciók-
4.
4.
MikeHock
https://www.tweaktown.com/news/92260/big-3-earnings-compared-playstation-vs-xbox-nintendo/index.html

...
3.
3.
crytek
#2: Ingünk gatyánk? A múltkor lett itt levezetve frankón hogy annak ellenére hogy állítólag a kutya se vesz boxot meg nincsen rá semmi game arányaiban veri a csúcshiperszuper ps gaming bevételeket a ms gaming szekciója...
Csakhát nem tudjuk mi meg hogyan mert egy deka eladási számot nem közölnek semmiből
2.
2.
Trottenbauer
#1: De hát mit írjnak?Azt,hogy ingünk gatyánk rámegy a játékbizniszre?A részvényesek nem szeretnek ilyet hallani.
A Zenimax felvásárlása is ki tudja hány év múlva térül meg,az ABK biznisz meg fényévekre,talán.
1.
1.
crytek
%-ok játékos számok megint :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...