Xbox Series X/S-en már játszható, PS5-ön viszont késik az ARK: Survival Ascended

  • Írta: szlav
  • 2023. november 21.
  • Megjelenés
Link másolása
A váratlan késés kissé keresztbe tett a konzolos megjelenésnek, a hitelesítési problémák azonban részben megoldódtak, így Xbox Series-konzolokon mától már játszható az ARK: Survival Ascended. A PS5-ös verzió sajnos késik még egy keveset.

November 14-ére vártuk az ARK: Survival Ascended globális, multiplatformos megjelenését, az utolsó pillanatban azonban beütött a krach, el kellett napolni a konzolos startot. A konzolos verziók certifikácijához köthető zűröket végre feloldotta a Studio Wildcard csapata, legalábbis az Xbox Series X/S-re szánt kiadás esetében, így ma délután ezen a platformon már játszatóvá vált a dinós túlélőjáték erősen remasterelt és kibővített újgenerációs kiadása.

A fejlesztők egy nyílt levélben köszönték meg a játékosok türelmét, illetve biztosítottak mindenkit arról, hogy folyamatos együttműködésben állnak a Sonyval is, melynek eredményeként PlayStation 5-re is befut majd a játék, a vártnál azonban egy kicsivel később. Korábban november végére ígérték a PS5-ös kiadás rajtját, a jelenlegi állás szerint azonban valamikor csak december elején vághatunk bele az egyszerre sci-fi, egyszerre prehisztorikus túlélésbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...