Hivatalosan is befellegzett az E3-nak

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 12.
  • Gyászhír
Link másolása
Véget ért egy több mint két évtizedes korszak: a Los Angeles-i Electronic Entertainment Expo-ról végleg letettek a szervezők. Sajnos a következő években sem fogják megrendezni a játékkiállítást.

Most már hivatalosan is annyi az E3-nak. Electronic Entertaiment Expo, mint rendezvény nincs többé, ezt maga az ESA elnöke jelentette be egy közleményben. A kiállítás számos nehézséggel szembesült az elmúlt néhány évben, és idén is meghiúsult a kísérlet az újraélesztéségre.

Stanley Pierre-Louis, az ESA elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy több mint két évtized után a rendezvényt - amely az Egyesült Államok és a globális videojáték-ipar központi kirakataként szolgált -, nem rendezik meg meg többé.

"Tudjuk, hogy az egész iparág, a játékosok és a fejlesztők is nagyon szenvedélyesek voltak az E3 iránt. Mi is osztoztunk ebben a szenvedélyben. Nehéz búcsút inteni egy ilyen szeretett eseménytől, de ez a helyes lépés, tekintettel az iparágban rejlő olyan új lehetőségekre, amelyekkel a rajongókat és a partnereket el tudják érni."

Az E3 lejtmenete néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor olyan nagy partnerek, mint a Sony, az EA, és a Nintendo kiszálltak az éves eventből, és helyette saját bemutatókat tartanak, nem csak egy évben egyszer, júniusban, hanem többször is. Új kihivók jelentek meg a palettán, mint Geoff Keighley Summer Game Festje, A The Game Awards és a Gamescom is. A COVID-19 járvány pedig az utolsó szög volt az E3 koporsójában. Az ESA 2021-ben egy teljesen digitális E3-at rendezett, de végül több pénzt veszített, mint amennyit keresett rajta, majd a 2022-es és 2023-as bemutatókat teljesen törölték.

Egy ponton az ESA kiszervezte a lebonyolítást a ReedPopnak, de ezek a tervek is meghiúsultak, lévén az utolsó pillanatban több kiadó és fejlesztő lemondta a részvételt. A szervező pedig tényleg mindent megpróbált, hogy életben tartsa az E3-at.

Szomorú nap a mai, de köszönjük az emlékeket és a megannyi felejthetetlen, átvirrasztott éjszakát!

2.
2.
Extol
Nyugodtan ki lehet mondani hogy a nagy kiadók önzése tette tönkre az E3-at is, a felelősök személy szerint ismertek - meg lehet nekik köszönni. Ez egy újabb jele a társadalom széttöredezettségének, hogy végleg búcsúzik az E3
1.
1.
Kamukaze
Most már mindent is csak digitálisan kell bemutatni. Így olcsóbb és kényelmesebb. Valamikor volt még szociális-személyes élmény a játékiparban(talán ez vokt a legnagyobb) mára szépen kiírtanak minden ilyet. Digitalizáljuk magát az életet is. Üdv a szép új jövőben :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...