Hivatalosan is elkaszálták a The Last of Us multiplayer spinoffját

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 15.
  • Gyászhír
Link másolása
A több hónapnyi hallgatás és bizonytalanság után a stúdió végre egyértelmű nyilatkozatot adott ki a beígért játékról: megerősítették, hogy törölték a projektet.

Aki nyomon követte a Naughty Dog kommunikációját a beígért The Last of Us multiplayer játék kapcsán, annak egyrészt meglepetés lehet ez a hír, másrészt visszatekintve számos jel utalt rá, hogy ebből már nem lesz semmi. Még tavasszal röppent fel a pletyka, miszerint bajban van a projekt, ezt múlt hónap elején igyekezett megcáfolni Vinit Agarwal, a játékok rendezője (igaz, nem valami vehemensen).

Most viszont már egy hivatalos nyilatkozatban jelentette ki a stúdió, hogy a játék munkálatait beszüntették, a projektet törölték, így már sosem fogunk önálló The Last of Us multis játékkal játszani. Viszont egy egyértelmű indoklást is kaptunk, hogy miért törölték a projektet. Ahogy kezdett összeállni a játék, nyilvánvalóvá vált a stúdió számára, hogy milyen ambiciózus projektbe vágtak bele. Rá kellett döbbenniük, hogy ha a játékhoz még éveken át készítenének tartalmakat, az túl nagy terhet rótt volna rájuk, és jelentősen megnehezítette volna a Naughty Dog egyjátékos címeinek fejlesztését. A döntés, hogy vigyék-e végig a online multis, live service címük fejlesztését, vagy fókuszáljanak arra, amiben bizonyítottan jók, egyértelművé vált a számukra.

És hogy min dolgozik a stúdió? Egyrészt a The Last of Us Part II PlayStation 5 verziójának utolsó simításain, aminek a híre sokakat meglepett, hisz egy alig pár éves játékról van szó. Másrészt készül egy teljesen új játék is a fejlesztő háza táján, erről viszont egyelőre nem tudni még semmit. A The Last of Us Part II január 19-én jelenik majd meg PlayStation 5-re, és a frissített látvány mellett egy új rougelike játékmódot is hoz majd magával.

6.
6.
Doomsayer
#5: Amúgy a sodomizmust félretéve, pár haverom nagyon jót játszott a TLoU multiplayer módjával és dícsérték, de nem tudom, hogy emellett láttak-e más multis játékot is életükben... Ettől függetlenül volt pár jó vélemény a Last of Us multi módjáról és biztos 1-2-en tolták volna. Ahhoz képest, hogy rég óta hírbe volt hozva, most megelepő, hogy törölték. De ez is csak jó hír: a PS mindig is a single player játékok támogatója volt és én eleve nem értettem, hogy mi volt náluk ez a nagy multiplayeres felindulás. Nem engedhetik meg maguknak a kudarcot, mert a micro keze rendesen rájuk nehezedett az elmúlt időben.
5.
5.
Doomsayer
#2: Igen, ez pont az a cucc, aminél az első rész végigjátszása után esetleg hajlana az ember, hogy bizalmat szavazzon neki, mert bár botladozva, de jó szándékkal azért lehetett neki egy pontot szavazni. Erre a második részre bekövették a Force Unleashed 2, Devil May Cry 2, Resident Evil 6, Tomb Raider: Angel of Drakness, Remake3, stb útvonalat. De nemhogy csak sikítozva menekültek tőle az emberek, hanem még egy hatalmas nagy [cenzúrázva] is lett belőle. Rendes arculcsapás minden egészséges embernek.
4.
4.
delphijos
#2: “de a történet rettenetesen rossz”

Ezen sok vita volt, és legalább annyian imádják. Aki nem, az valami mást várt. De ez nagyon szubjektív.
3.
3.
memoryman
#2: De a kettő összetartozik, szóval együtt fogom.
2.
2.
nemfontos
#1: Az első nagyon jó játék volt. A második technikai értelemben szintén remek de a történet rettenetesen rossz..
nyugodtan játszható az elsőt majd később potolod a másodikat.
1.
1.
memoryman
A part 2. PC portján is dolgoznak remélem. Addig neki sem kezdek az 1. résznek. Majd együtt a kettőt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...