Bemutatkozott a Polyphony Digital és a Honda közös autója

  • Írta: szlav
  • 2024. január 9.
  • Hír
Link másolása
A Gran Turismo fejlesztőinek közreműködésével készül a Sony Honda Mobility első elektromos autója. Az Afeela névre keresztelt prototípust a PlayStation 5 DualSense kontrollerével irányították a színpadon.

2021-ben egymás markába csapott a Sony és a Honda, melynek eredményeként létrejött a Sony Honda Mobility nevezetű közös járműgyártó kezdeményezés. Ennek első gyümölcse a várhatóan 2025-re már az utakra kerülő Afeela, amely egy olyan teljesen működőképes, elegáns elektromos autó, melynek tervezése során elsőszámú szempont volt, hogy prémium kényelmi és szórakoztató élményt nyújtson.

A gyártó végcélja természetesen a teljes önjáróság lesz, de már az is elég izgalmas újdonság, hogy a CES színpadán bemutatott prototípust egy hagyományos DualSense kontrollerrel vezette a Sony Honda Mobility elnöke, Izumi Kawanishi.

További érdekesség, hogy a Sony Honda Mobility a Gran Turismo-játékok fejlesztőivel, a Polyphony Digitallal közreműködve tervezi az Afeelát. A gyártó elmondása szerint a partnerség célja, hogy olyan járműveket gyárthassanak, amelyek elmossák a határvonalakat a valós és a virtuális tér között, felhasználva a Polyphony Digital kifinomult szimulációs technológiáit.

Ezek után persze nem érhet minket meglepetésként az sem, hogy az Afeela prototípusa még idén feltűnik majd a Gran Turismo 7-ben is, jóval azelőtt, hogy a valódi modellek kigurulnának az aszfaltra. Ebből is kaptunk egy rövid ízelítőt:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...