Egy PlayStation-veterán szakember lett a Sega új vezérigazgatója

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 10.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Shuji Utsumit nevezték ki a Sega America és Europe vezérigazgatói székébe - jelentette be ma a japán kiadó. Az úriember korábban PSOne amerikai debütálásában, valamint a Dreamcast Japánon kívüli bevezetésében segédkezett.

A Sega anyacége, a Sega Sammy ma jelentette be, hogy Shuji Utsumi lett a Sega amerikai és európai részlegének elnök-vezérigazgatója. Utsumi mesés karriert futott be a játékiparban, több közt ő volt a Sony Computer Entertainment alapítója és nagyban segítette az első generációs PlayStation piacra dobását Észak-Amerikában.

A Sega Dreamcast Japánon kívüli bevezetésében is vastagon benne volt a szakembere keze, míg az elmúlt két évtizedben a kiadó legnagyobb slágerjátékainak executive producereként tetszelgett.

Utsumi eredetileg a 2000-es évek elején már távozott a Segától, majd a Disney Interactive-nál kezdett el dolgozni, ahol kulcsfontosságú szerepe volt a Disney és a Square Enix közti szakadék áthidalásában, ennek gyümölcse lett a máig sikeres Kingdom Hearts-sorozat. Utsumi ezután megalapította a Q Entertainmentet Tetsuya Mizuguchival, akivel még az első segás évek alatt barátkozott össze, miközben a Rez-en dolgoztak.

Egy húszéves kitérő után, 2020-ban tért vissza a Segához, ahol a Sega of Japan CSO-jaként és a játéktartalmakért felelős részleg vezérigazgatójaként kezdett dolgozni. Bizonyára vastagon benne van Utsumi keze abban, hogy a kiadó öt népszerű frencsájzát támasztja fel a következő években, köztük a Crazy Taxit, a Golden Axe-t, a Jet Set Radio-t, a Shinobit és a Streets of Rage-t.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...