Extrán kell fizetnünk a Like a Dragon: Infinite Wealth New Game+ módjáért

  • Írta: szlav
  • 2024. január 20.
  • Hír
Link másolása
...ennek pedig senki nem örül, még maga Kazuma Kiryu szinkronhangja sem. A Sega és a Ryu Ga Gotoku stúdió döntése, komoly felháborodást váltott ki a rajongókból, hiszen az ilyen opciók rendszerint ingyenes bónuszok.

A New Game+, mint extra fícsör minden ezt támogató játékban örvendetes, hiszen ki ne szeretné megtartani minden összegyűjtött cókmókját a második végigjátszásra? A fejlesztőstúdiók (és a kiadók) jellemzően egy ingyenes extraként rejtik el a stáblista után az ehhez hasonló opciókat, amikor pedig egy játék megjelenése után érkezik meg a New Game+ (pl. Alan Wake II, Marvel's Spider-Man 2), akkor az rendszerint egy ingyenes frissítés formájában válik letölthetővé.

Nos, nem ez a helyzet a Like a Dragon: Infinite Wealth New Game+ módjával. A japán szerepjáték nemrég frissített weboldalán ugyanis az illetékesek felfedték, hogy a 70 dolláros alapverzió nem kapja meg ezt az opciót. A játékosoknak a 85 dolláros Deluxe vagy 110 dolláros Ultimate kiadásra kell benevezniük ahhoz, hogy egyéb extrák mellett az első végigjátszás után hozzáférést nyerjenek a New Game+-hoz.

Azt pedig valószínűleg mondanunk sem kell, hogy ez számos rajongónál kicsapta a biztosítékot. A sokak által kiábrándítónak, alattomosnak és kapzsinak tartott lépés látványos lavinát indított még a Yakuza-subredditen is, de szerencsére nem csak a kiábrándult játékosok szólaltak fel a stúdió és a kiadó döntése ellen. Yong Yea, Kazuma Kirya szinkronhangja a következőket írta X-en, mi pedig nem is érthetnénk vele jobban egyet:

"Ezt az álláspontomat már korábban is kifejtettem, és most is kifejezem. Egyetlen játék sem zárhatja a New Game+-t fizetős gátak mögé. Ez árt a közösség jóindulatának és az újrajátszhatóságnak, ami hosszú távon mindenki számára nettó negatívum. Ennek alapfunkciónak vagy ingyenes frissítésnek kellene lennie minden olyan játékban, amely támogatja."

A Like a Dragon: Infinite Wealth január 26-án debütál PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön.

1.
1.
Anti crytek
Nagyon helyes! Én még a mentéseket is fizetőssé tenném, hogy minél több pénzzel támogathassuk a fejlesztőket!
Éljen a kedvenc szériám, a Yakuza! Ugye, mindenkit érdekelt ez a kommentem is?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...