Leépítések a CI Game és a Behaviour háza táján is

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 21.
  • Gyászhír
Link másolása
A Dead By Daylight és a Lords of the Fallen készítőit is utolérte a 2023-as elbocsájtási trend, hiába írunk már másik évet. Természetesen itt is sablon nyilatkozatokkal indokolták a leépítéseket.

Ha azt hittük, hogy 2023-mal együtt hátrahagytuk azt a kedélyeket borzoló leépítési hullámot, ami az egész évet áthatotta, akkor sajnos tévedtünk. Ezúttal két cég, a Dead By Daylightot fejlesztő Behaviour Interactive és a Lords of the Fallent is kiadó CI Games jelentett be elbocsájtásokat. Előbbi cégnél ez a nagyjából 45 főt érint, míg a CI Games kapcsán csak százalékos arányt közöltek, itt a dolgozók 10%-át küldik majd el.

A leépítést mindkét helyen az áramvonalasítással, a redundanciák felszámolásával és az adott cég versenyképességének megőrzésével indokolták. Ez különösen fura, hisz az aszimmetrikus multiplayer Dead By Daylight népszerűsége igen jelentős, a Lords of the Fallen felújított verziója pedig hiába volt a CI Games eddigi legdrágább projektje és hiába voltak gondok a játékkal, tíz nap alatt szárnyalta túl az eredeti, 2014-es játék eladási számait, amelyhez annak hét hónap kellett.

Még az év első hónapja sem múlt el, de a fentieken túl további három leépítésről tudni: a Twitch és a Discord is megválik pár alkalmazottól, illetve a Bossa Studio is leépítésekre kényszerül. Kérdés, hogy vajon csak a szomorú januárnak köszönhetők a tavalyi leépítési hullám tovább élése, vagy most már így marad a dolog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...