Befutott a Microsoft pénzügyi jelentése, kilőtt a videojátékos divízió

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 31.
  • Hír
Link másolása
A játékokhoz köthető bevétel 49%-os növekedést produkált, nagyrészt az Activision felvásárlásának köszönhetően. Azonban az Xbox eladások még nem lőttek ki.

A Microsoft közzétette a 2024-es pénzügyi év második negyedévének jelentését. 62 milliárd dolláros bevétel mellé 21,9 milliárd dollár nyereséget könyvelt a cég, ami 18%-kal magasabb, mint tavaly.

Ez az első olyan jelentés, amiben már látható az Activision Blizzard felvásárlásának következménye. A konkrét számokat megtartotta magának a vállalat, azt viszont tudjuk, hogy az Xbox tartalomhoz és a kapcsolódó szolgáltatásokhoz kötődő bevétel 61%-kal emelkedett, amiből 55 pont közvetlenül az Activision felvásárlásának köszönhető – olvasható a jelentésben.

A teljes gaminghez köthető bevételek 49%-kal nőttek, ebből 44 pontot kötött a vállalat közvetlenül az Activision Blizzard felvásárlásához. Ez egyben azt is jelenti, hogy a videojátékos divízió bevételei immáron megelőzték a Windowshoz kapcsolódó bevételeket is.

A Game Pass bevételeiről nincs hír, talán az Activision megszerzése ezeken a számokon is pozitív irányba változtatott, vagy fog majd a jövőben. A PC-hez kapcsolódó és az Xbox konzol eladások kevésbé rózsásak, előbbi 9%-kal csökkent, utóbbi pedig 3%-kal nőtt.

A pozitív hírek más képet festenek, mint a múlt héten bejelentett hatalmas leépítés. A Microsoft 1900 embert enged el, köztük az Activision Blizzard vezetőjét, Mike Ybarrát is, akinek Johanna Faries lesz majd az utódja.

5.
5.
crytek
Már mennek a "pletykák" hogy starfield jön ps5-re meg az indiana jones is majd x hónappal a boxos launch után...
4.
4.
HMoody
#3: Nem. Ebben benne van a game pass. Az egész divízió 61%ot nőtt a report alapján. Csak nem tudjuk, ebből mennyi a game pass. Így Low Noise kommentje teljesen releváns, jól látszik, hogy bármire való kontent gyártása nélkül, felvásárlásokkal és előfizetéses modellel hogy bassza majd hosszú távon szét a gaminget az MS.
3.
3.
crytek
#2: Game passot meg sem említik szerintem az bőven alulteljesít mint amit a ms szeretne.. Ez a game eladás..third party címeket meg vesznek az emberek nem csak a ms termékeket kapni xboxon.. :)

Ha a game passban lesz ugrás minden négyzetcenti felület a neten ezzel lesz tele úgyis. De ahhoz az kellene hogy végre értelmes címek jöjjenek + acti összes bekerülne már
2.
2.
Low Noise
Agyrém, növekedés egy normàlis játék kiadása nélkül, rábasztunk erre az előfizetéses rendszerre.
1.
1.
Trottenbauer
Nem elenged,hanem kirúg.Van különbség.75 milliárd ABK és 7.5 milliárd(egyik sem forint) Zenimax vajon megtérült-e már?Vagy csak jövőre?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...