Már fejlesztés alatt áll a Sony új kézikonzolja?

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 2.
  • Pletyka
Link másolása
A japán gyártó a jelek szerint visszatér a handheld gépek piacára, mivel a legújabb iparági pletykák szerint már készül a PlayStation Vita utódja. Hagyományos masináról van szó, ami natívan futtatja a játékokat.

A Sony hosszú évek után újra hagyományos PlayStation-kézikonzolt dobhat piacra. A hangsúly a hagyományoson van, hiszen nem olyan streamingre kihegyezett masináról van szó, mint a tavaly év végén megjelent PlayStation Portal, hanem olyan kütyüről, ami natívan futtatná a játékokat.

Az ismert hardverszivárogtató, Moore's Law is Dead úgy tudja, hogy a masina egyedi AMD APU-val rendelkezik majd, amely "magas szintű tervezési fázisban van jelenleg", legalább két éve dolgoznak rajta, de technikailag még nem áll készen a bevezetésre. A fejlesztőkkel folytatott beszélgetések alapján az új kézikonzol visszamenőleg kompatibilis a PlayStation 4-játékokkal, illetve a PlayStation 5-címekkel, így néhány fejlesztő már dolgozhat olyan frissítéseken, ami után a játékok megfelelően futnak majd az új hardveren.

Az eszköz tehát még bőven a fejlesztési fázisban van, azaz jobb esetben is évek kellenek hozzá, mire a boltokba kerül. Még az is elképzelhető, hogy a következő konzolgeneráció derekán kapjuk meg a 2011-ben megjelent PlayStation Vita utódját. Az sem világos még, hogy a Sony pontosan mikor leplezi le a masinát, illetve a pontos specifikációkat is homály fedi.

13.
13.
sumblinker
Akinek van még mókolt Vitája, annak (ha nem ismerné) ajánlom Zealous Chuck Youtuber csatornáját. Rengeteg friss, nem hivatalos Vita adaptációt mutat be, főleg android portokat. (Pár PC-s is előfordul, de nekem azok valamiért nem indulnak el.) Legutóbb pl. a mobilos NFS Hot Pursuit, valamint a Mass Effect és Dead Space spin-off került portolásra.
12.
12.
Zuzmo
#10: Félreértettelek, bocs! pl. a Switchnél a game card is memóriakártya.
Tárhelybővítés simán lehetne M.2, az is már elég kicsi. Ez van PS5-nél is.
Persze egy kézikonzolnál minden köbmilliméter számít.
Ha hülyebiztosra akarják csinálni akkor meg bele kell rakni a csupasz kártyát valami burkolatba, hogy a hatéves Pistike is ki tudja cserélni anélkül hogy összetörné. Ezt a változatot használja a Series-X. Először csak gyári volt, később lett 3rd party.
Én a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy nem lesz bővíthető M.2-vel, viszont ha szétcsavarozod, a gyári helyére tudsz bele rakni nagyobb tárhelyet.
11.
11.
delphijos
Mondjuk nekem a mai napig megvan a Vita, van pár kedvenc PSP játékom azért ezen jobb velük játszani.
10.
10.
delphijos
#7: Te miről beszélsz ? Nem game kártyákról van szó az valószínű már nem lesz, de a letöltött játékokat tárolni kell valahol. A memoriakártyáról van szó. Az hogy nem bővíthető szintén gáz lenne.
9.
9.
Ca$Hman
8: Ugyanez. Engem is jól megszopattak. Bizalmat szavaztam nekik, premierkor vita meg memóriakártya, gamek, azt fillérekért adhattam el a pakkot... Amennyire akkor a PSP után bíztam a Sonyban, most legalább annyira nem bízom, a Vitás rossz tapasztalat miatt.
8.
8.
Ganzer
#4: Itt a lényeg. Annó megvettem a Vitát meg memót kurvadrágán aztán a Sony elengedte az egészet. Ha csinálnak is újat minimum 1 évig várok hogy lássam komolyan gondolják-e a támogatását vagy megint megszopatnak.
7.
7.
Zuzmo
#4: Elég sanszos, hogy nem lesz semmi kártya, csak letöltés.
6.
6.
Yanez
5.
5.
Trottenbauer
#4: Simán ez a legfontosabb. Persze megértem a Sony-t is,amikor csörög a kassza,de ezért is lett a Vita-nak kasza.
4.
4.
delphijos
A lényeg hogy ne valami proprietary memóriakártyával menjen, ami MÉREGDRÁGA.
3.
3.
Trottenbauer
#1: És ne akarjanak csak erre a gépre Uncharted-eket csinálni,mert az a Vita-nál sem jött be,amit én a mai napig nagyon "szeretek".
2.
2.
zoli12i
Na végre, észhez tértek.
1.
1.
Ooorky
Csak ne legyen tele minden felesleges kacattal, mint az elődei, futtasson játékokat legalább 720p-ben oszt jól van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...