2025 áprilisa előtt ne várjunk a Grand Theft Auto VI-ra!

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two legújabb pénzügyi jelentése alapján még elég távol van a Grand Theft Auto VI megjelenése, hiszen kicsúszott a következő, 2025 márciusáig tartó üzleti év tervei közül. Emellett a GTA V eladásai továbbra is szárnyalnak.

Ahogy arra az iparági elemzők rávilágítottak, a Take-Two kicsúszott a 2025 elejére vonatkozó megjelenési ablakból a Grand Theft Auto VI esetében. A Wedbush Securities szerint csak a rá következő üzleti évben várható a Rockstar játékának premierje, amely 2025 áprilisa és 2026 márciusa között esedékes.

Miután a kiadó módosította a májusi becsléseit, 8  milliárd helyett csak 7 milliárd dolláros bevételre számít 2025 márciusáig, ami azt jelenti, hogy addig biztosan nem jelenik meg a GTA VI. Legalábbis mással nem magyarázható az egymilliárd dolláros mínusz.

Az előző rész eladásai továbbra is szárnyalnak, 2023. december 31-ig 195 millió példány fogyott belőle, azaz a tavalyi év utolsó három hónapjában további 5 millió egység talált gazdára. A teljes széria eladási 420 millió darabnál járnak.

A Red Dead Redemption 2 is másodvirágzását éli, az elmúlt negyedévben további 4 millió kópia fogyott belőle, így a nyílt világú westernjáték már 61 milliónál jár, a teljes frencsájz pedig 86 milliónál.

A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick szerint a vállalat "jelentős költségcsökkentést" tervez az egész üzletágban, hogy maximalizálják haszonkulcsukat, de további elbocsátások nem merültek fel a terveikben. Inkább a marketinget próbálják optimalizálni, illetve a harmadik felek felé irányuló költségeiket (szoftverek, beszállítók, szolgáltatások) redukálni.

5.
5.
Low Noise
Szerintem nagyon fura ez a kép a csajjal, akinek lóg a keze, hasonló baki mint egy korábbí GTA nál az egyik kezén 6 ujjú csaj.
4.
4.
Anti crytek
Én már alig várom a VI megjelenését! Minden reggel úgy ébredek, hogy bárcsak kifizethetném már a játék árát a fejlesztőknek! Az ötödik részt sem kéne ennyire akciózgatni, volt már ingyenes is, de hát van, akinek annál is olcsóbban kell!
3.
3.
crytek
Felőlem. Én még az 5-re várok.. Remélem mikor kint lesz a 6 és már 50 milla felett jár elengedik végre az 5-öt akkor hátha végre jóáras lesz (számomra)
2.
2.
Merőkanál
Kész van az már tuti maximum csiszolásokra elegendő az egy év
1.
1.
ATi0021
Másik hírportálon meg arról írnak, hogy jelentős bevételt várnak így 2025.03.31-ig megjelenik. Amúgy megnéztem az interjút annyit mondott, hogy 2025-ben érkezik. Az meg lehet bármi továbbra is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...