Már az Amazonét is meghaladta az Nvidia piaci értéke

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 13.
  • Biznisz
Link másolása
Több mint húsz év után először érte be és hagyta le az Nvidia piaci értéke az e-kereskedelmi konglomerátumét. A zöldek részvényei nemrégiben 2,9 százalékkal emelkedtek, a cég értéke pedig elérte a 1,83 billió dollárt.

A Bloomberg szerint a világ meghatározó GPU-gyártójának részvényárfolyama tegnap 2,9 százalékkal emelkedett, ezzel elérte az 1,83 billió dolláros piaci értéket, amivel sikerült megelőznie az Amazon 1,80 billió dollárját. Az AI-chipek gyártásában és beszállításában is érdekelt Nvidia így a negyedik legértékesebb vállalat lett az amerikai tőzsdén, csupán az Alphabet (1,85 billió), az Apple (2,9 billió) és a Microsoft (3,11 billió) van előtte.

Ahogy arra Peter Garnry, a Saxo Bank munkatársa rávilágított, az "Amazon valójában még így is a nyertesek között van a jelenlegi üzleti szezonban, mivel a cég kilátásai javuló tendenciát mutatnak. Az Nvidia az jelenlegi mesterséges intelligencia-bumm első befektetési hullámát lovagolta meg hatalmas tőkebefektetésekkel az adatközpontokban."

A zöldek csak ebben az évben mintegy 600 milliárd dollárral növelték piaci értéküket, és lehet ez csak a kezdet, hiszen csak február 21-én teszik közzé negyedéves eredményüket. A cég a múlt hónapban dobta piacra a Geforce RTX 40 Super videokártyáit, és bizonyára a paletta középgenerációs frissítése is zajos sikernek bizonyul.

A verebek azt csiripelik, hogy a Nintendo várhatóan idén boltokba kerülő új konzolja is egy egyedi Nvidia-chipet tartalmaz majd - hasonlóan a Switchhez.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...